Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater "Kunst veredelt" van Roeselare.
Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt" (laureaat nationale operettewedstrijd 1962) in de Sint-Kristoffelzaal te Assebroek. Het betreft de operette " De Lustige Weduwe" van componist Franz Lehar. De organisatie van deze voorstelling is in handen van de culturele vereniging Artis
De regie wordt gevoerd door Willy Van De Walle, orkest en koren worden geleid door Jozef Debusschere en de balletten worden aangestuurd door Rose d' Ivry van het kursaal van Oostende.
In de bezetting van deze operette schitteren Angèle Geerts en Silvain Adriaensens van de Koninklijke Vlaamse Opera van Antwerpen gesteund door Robert Herreweghe, Mariette Flamand, Jan Himpe en Willy Van De Walle.
Een foto genomen tijdens deze voorstelling van "De lustige weduwe" uit 1964 werd hier ook opgenomen.
Dit evenement vindt plaats in de Sint Kristoffelzaal te Assebroek. De voorstelling gaan door op zondag 6 december 1964 om 20:00.
Kaarten zijn te koop aan 40 Bfr. vanaf 29 november 1964 op de lokatie 'parochietehuis' telkens als de schenkzaal open is.
Op deze affiche hier verschijnt publiciteit voor het bier 'Ginder Ale' van brouwerij Van der Ghote uit Brugge!
Inhoud van de operette:
Hanna, een weduwe van een welstellend bankier, leidt in Parijs een vrolijk leventje waardoor haar vermogen verloren dreigt te gaan. Iets wat Baron Mirko Zeta, de ambassadeur van Pontevedro, absoluut wil voorkomen. Daarom stelt hij zijn secretaris, graaf Danilo Danilowitsch, voor met Hanna te trouwen om op die manier het geld veilig te stellen. Graaf Danilo is echter geen onbekende voor Hanna. Jaren geleden was hij verliefd op haar, maar omdat ze toen een arm meisje was, had zijn familie bezwaar tegen een huwelijk. Die bezwaren gaan niet langer op, maar nu wil Danilo haar niet ten huwelijk vragen omdat ze zou kunnen denken dat hij op haar geld uit is..
Ingrediënten in overvloed voor vrolijke intriges en liefdesverwikkelingen met gekende aria’s als ‘Jetz geh ich ins Maxim’, ‘Lippen schweigen’ en het Viljalied. Spannende situaties, onverwachte plotwendingen en sensuele verleidingsscènes worden begeleid door onverwoestbare vocale nummers en meeslepende dansritmen. Uitnodigingen tot een dansje monden uit in ware verleidingsscènes, volksdansen worden vurige, patriottische liefdesverklaringen en de frivole Maxim-meisjes zijn de inspiratie voor een losbandige Parijse avond.
Bron: http://www.capitole-gent.be/nl/kalender/2017-2018/die-lustige-witwe