Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het Land van de Glimlach" door het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1958

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het Land van de Glimlach" door het Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1958


Objectnummer
KUV20191016_022
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt" . De operette " Het Land van de Glimlach" van componist Franz Lehar wordt ten tonele gebracht.  De regie is in handen van Werner Rabau;  het  groot orkest  staat onder de leiding van Roger Lauwereins; de balletten worden uitgevoerd door dansstudio Lili Demunter uit Gent. Deze bekende operette in drie bedrijven wordt uitgevoerd door een groot vierstemmig koor.

Dit evenement gaat door in de feestzaal "Patria" te Roeselare. Er zijn twee voorstellingen: op zondag 9 november 1958 om 15:00, en op zondag 16 november 1958 om 17:30.

De rollen worden als volgt vertolkt:   Jan Himpe (Sou-Chong), Jozef Berteloot (Gustl),  Mariette Flamand (Mi) , Lucien debusschere (Vorst Tchang), Jacqueline Vanquaille (Lisa), Roger Valcke (Lichtenfels), Victor Vandoorne (Eunuch).

Kaarten zijn te koop  vanaf 2 november 1958  in feestzaal Patria  alle werkdagen van 18:00 tot 19:00 en de zondag van 11:00 tot 12:00 en alle dagen, heel de dag in het lokaal café " 't Spaans Bierhuis" Spanjestraat 74 te Roeselare.

Inhoud van de operette:      http://www.gezinsbondroeselare.be/kunst-veredelt-het-land-van-de-glimlach

 

Deze alombekende operette van Franz Lehar uit 1929 gaat eigenlijk over een thema dat ook in deze tijd actueel  is:  de botsing tussen verschilende culturen.


Het verhaal  gaat over Lisa, de dochter van een adellijke Weense familie die verliefd wordt op een Chinese prins. Ze verlaat Wenen om hem te volgen naar China, maar daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal.  Lisa keert terug naar Wenen en de prins blijft achter en tracht zijn pijn te lenigen met een "eeuwige glimlach".
Weense vrolijkheid en de raadselachtige betovering van het verre oosten worden  muzikaal vertaald in heerlijke melodieën zoals b.v. "Meine Liebe, deine Liebe" "Dein ist mein Ganzes Herz".

Object
Foto van Jacques De Vliegher, de tweede voorzitter van "Kunst Veredelt", 1953-1972. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.