Affiche van de Operetteopvoering "Sepp'l" door het  toneel- en operettegezelschap "de Burgerlijke Oorlogsverminkten", Roeselare, 1950

Affiche van de Operetteopvoering "Sepp'l" door het toneel- en operettegezelschap "de Burgerlijke Oorlogsverminkten", Roeselare, 1950


Objectnummer
KUV20191016_005
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Vervaardiger
Drukkerij Dermaut
Inhoud

We krijgen hier een affiche te zien  die een culturele voorstelling aankondigt. Het operettegezelschap "De Burgerlijke Oorlogsverminkten" kondigt aan dat de operette " Sepp'l" wordt opgevoerd van de hand van componist Emiel Hullebroeck. De regie is in handen van A. Everaert, orkest en koren staan onder de leiding van Corneilde Ed. en het ballet wordt geleid door J. Meuleman.

Dit evenement gaat door in de schouwburg "Patria" te Roeselare. Er zijn drie voorstellingen op zondag 19 maart 1950 om 15:00, zondag 26 maart 1950 om 19:30 en zondag 2 april 1950 om 15:00.

De hoofdrollen worden vertolkt door Godelieve Buyse (Lori) en Mariette Flamand (Sepp'l). Treden verder op: A. Everaert (Heuberger), Lea Vandevelde (Rabe), C. Vandecapelle (Von Zickenzackenzickzackzeum), Jos Berteloot (Barthel), L. Vanlaeken (sterdanseres) en de rest van het gezelschap.

De voorstelling wordt aangekondigd met de volgende superlatieven: "prachtige muziek, weelderige kostuums, oogstrelende balletten, 3 uren schaterlachen".

Kaarten zijn te koop aan 40, 30 of 20 Bfr. vanaf 6 maart 1950 in Patria (alle dagen van 17:00 tot 19:00 en de zondag en de dinsdag van 10:00 tot 12:00) en heel de dag door in het lokaal café " 't Spaans Bierhuis" Spanjestraat 74 te Roeselare.

Inhoud van de operette: " Lori, de dochter van boer Heuberger, is achttien jaar oud als we het verhaal binnenstappen. De voorgeschiedenis wordt duidelijk in de loop van het stuk. De moeder van Lori overlijdt kort na de geboorte. Boer Heuberger, die zich geen raad weet met een pasgeboren baby, hertrouwt met Barbel, een echte feeks. Barbel schenkt hem een zoontje, dat echter sterft in de nacht van de geboorte. De ouders zijn radeloos, vooral omdat Barbel vreest dat de erfenis van een rijke oom uit Batavia haar hierdoor dreigt te ontglippen. Diezelfde morgen wordt een pasgeboren meisje te vondeling gelegd op het erf van boer Heuberger. Om alsnog aanspraak te kunnen maken op de erfenis, laten de Heubergers de vondeling doorgaan voor hun pasgeboren zoontje, Sepp’l. Sepp’l en Lori groeien op als broer en zus. Tot op een dag de echte moeder van Sepp’l, barones von Hohenfels, haar kind komt opeisen..."

Persoon
Kunst Veredelt (beeldt uit)
Object
Foto van Gerard Roose, de eerste voorzitter van het "Tooneelgezelschap De Burgerlijke Oorlogsverminkten", 1930-1953. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.