Het familiebedrijf, Firma Maselis, Roeselare


Objectnummer
MAS2016_002
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven. Foto 3-4-5 komen uit de publicatie 'Maselis te Roeselare: van landbouw naar voedingsnijverheid'.

Foto 1: de firma Maselis aan de vaart

Foto 2: zaakvoeder Patrick Maselis in zijn kantoor

Foto 3: foto van het gezin van Antoon Maselis

Foto 4: Jeroom Maselis, 19 jaar vrijwillig frontsoldaat

Foto 5: Louis Maselis

Inhoud

De familie Maselis kent een uitgebreide stamboomgeschiedenis. Voor zover gekend dateert de familie Maselis al van vermoedelijk 1635 met Petrus Maselis. Vijf generaties later is er Pierre Maselis die in 1829 officieel zijn zaaigranenhandel opstart. Hij is dan al 59 jaar. Zijn zoon Pierre Jacques volgt zijn vader op en krijgt een zoon Charles Louis die zijn vader op z’n beurt opvolgt. De ‘vierde’ generatie Maselis aan het roer van het bedrijf is Jeroom Maselis, wiens zoon Antoon de vader van de huidige CEO Patrick Maselis is.

De aandelen van het bedrijf zijn nog steeds volledig in handen van de familie. Maar buiten Patrick Maselis, de zesde generatie en gedelegeerd bestuurder, zijn alle belangrijke functies in handen van mensen buiten de familie. Het is namelijk niet de bedoeling dat er hier meer dan 1 familielid binnenkomt. 

Het bedrijf is van een 40-tal naar een 75-tal personeelsleden gegroeid. Bij Poco Loco werken er 350 man en bij Mulder 170. Het bedrijf met al zijn dochterbedrijven betekent toch een extra tewerkstelling binnen de grenzen van Roeselare van 500 man in de laatste 20 jaar. 

Objecten
Algemene geschiedenis, Firma Maselis, Roeselare ()
Begrafenis Jeroom Maselis, Roeselare , 1937 ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.