Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren

Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren


Objectnummer
WIL2016_002
Trefwoorden
Mondelinge geschiedenis, Ambachten
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Hieronder zie je enkele beelden uit de bakkerij waar nog steeds op traditionele manier gewerkt wordt.

Foto 1: aan de kneedtrog

Foto 2, 3 en 4: voor de bakkersoven

Foto 5 en 6: de geknede broden op de bakplaat

Foto 7: Steven op het broodkarretje van pepé Maurice

Foto 8: de werkplaats

 

 

 

Inhoud

Aanvankelijk werden slechts een drietal soorten brood gebakken nl wit, bruin en volkoren. Op zaterdag werd het gamma nog uitgebreid met koekebrood. Toen zoon Eric Willaert 18 jaar was en school volgde in Brugge , mocht hij van vader Maurice Willaert koekjes bakken voor tijdens de weekends.

Op vandaag wordt er nog altijd gewerkt volgens de ouderwetse stempel, weliswaar met snellere en grotere machines die beter zijn voor het product en waardoor het brood langer vers blijft.

Voor een zelfstandige bakker is het zeer belangrijk dat de echtgenote ten volle achter haar man staat.  Gelukkig springen de ouders van Steven Willaert regelmatig bij om de hiaten op te vangen. Het vinden van gemotiveerde mensen is ook niet meer zo evident, want wie wil er nog werken in het weekend om een centje bij te verdienen?

 

Plaats
Roeselare > Roeselare - Beveren (is vervaardigd in)
Objecten
Algemene geschiedenis bakkerij Willaert, Beveren ()
De winkel, Bakkerij Willaert, Beveren ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.