Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.
Hieronder zie je enkele beelden uit de bakkerij waar nog steeds op traditionele manier gewerkt wordt.
Foto 1: aan de kneedtrog
Foto 2, 3 en 4: voor de bakkersoven
Foto 5 en 6: de geknede broden op de bakplaat
Foto 7: Steven op het broodkarretje van pepé Maurice
Foto 8: de werkplaats
Aanvankelijk werden slechts een drietal soorten brood gebakken nl wit, bruin en volkoren. Op zaterdag werd het gamma nog uitgebreid met koekebrood. Toen zoon Eric Willaert 18 jaar was en school volgde in Brugge , mocht hij van vader Maurice Willaert koekjes bakken voor tijdens de weekends.
Op vandaag wordt er nog altijd gewerkt volgens de ouderwetse stempel, weliswaar met snellere en grotere machines die beter zijn voor het product en waardoor het brood langer vers blijft.
Voor een zelfstandige bakker is het zeer belangrijk dat de echtgenote ten volle achter haar man staat. Gelukkig springen de ouders van Steven Willaert regelmatig bij om de hiaten op te vangen. Het vinden van gemotiveerde mensen is ook niet meer zo evident, want wie wil er nog werken in het weekend om een centje bij te verdienen?