Spoorwegrelicten

Spoor je even mee?

De provincie en het Stad-Land-schap zetten sterk in op oude, in onbruik geraakte spoorwegbeddingen. Deze richten ze in als groene en recreatieve assen voor fietsers, wandelaars en ruiters.

Dergelijke assen vormen een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van wandel- en fietspaden in ’t West-Vlaamse hart. Leuk daarbij is dat de fietsers en wandelaars ook iets opsteken van de geschiedenis en de omgeving van de spoorlijn. Daarom zijn het Stad-Land-schap en erfgoedcel Terf op zoek naar oude foto’s, verhalen en andere relicten van de voormalige spoorlijnen in ’t West-Vlaamse hart. 

Heb jij nog een oud treinkaartje liggen van een rit naar Moorslede? Een ansichtkaart van een voorbijrijdende trein in ons landschap? Een groepsfoto van een treinuitstap? Een krantenartikel over een pendelaar? Een pittig verhaal dat zich heeft afgespeeld ter hoogte van een station, een overweg of spoorlijn? …

Kom dan zeker eens langs!  Wij scannen je materiaal direct in en ontsluiten het daarna in deze virtuele tentoonstelling.

Alvast bedankt om even mee te sporen!