100 jaar Rode Kruis Izegem

Het Rode Kruis groeide in 1859 uit het idee van een Zwitser bankier Henry Dunant. Hij schreef een boek ‘Un souvenir de Solférino’ waarin hij zich afvroeg of men in vredestijd in alle landen ter wereld geen hulpposten zou kunnen oprichten die in oorlogstijd de gekwetsten zouden kunnen verzorgen. Dit werd na de eerste wereldoorlog in België ook aangepast aan het werk in vredestijd.

Rode Kruis-Izegem is één van de ongeveer 260 plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis-Vlaanderen. Deze afdeling telt vandaag de dag 31 vrijwilligers, die op lokaal vlak de missie van het Rode Kruis proberen te vervullen.

Naar aanleiding van 100 jaar Rode Kruis-werking in Izegem gaat er op zaterdag 31 augustus 2013 een Rode-Kruis dag door in de kazerne van de Izegemse brandweer. Hier worden de verschillende aspecten van de Rode-Kruis werking in de verf gezet met oa reanimatie initiatie, demo’s en een kleine tentoonstelling.

Reden genoeg om ook het fotoarchief eens extra in de kijker te zetten.

Deze foto’s werden teruggevonden bij het doorsnuisteren van het afdelingsarchief. Van veel foto’s is er weinig tot niets bekend en sommige zijn latere foto’s van oude foto’s. Wie kan er ons helpen aan verdere info en kent eventueel iets over de oorsprong van de originelen? Vul dan zeker het reactieformulier in!