Virtuele tentoonstellingen

Momenteel staan er zo’n kleine 27 000 objectvoorstellingen in de beeldbank. Jammer genoeg worden sommige afbeeldingen nooit gezien omdat er niet op gezocht wordt, omdat ze niet in een virtuele tentoonstelling zitten of omdat ze niet aan een bekende collectie-eigenaar zijn gelinkt.

Om te vermijden dat er al te veel beelden in de beeldjungle verdwalen en nooit meer het digitale daglicht mogen aanschouwen, willen de medewerkers van erfgoedcel TERF een actie opzetten waarbij ze onbekende en onbeminde stukken in virtuele, thematische tentoonstellingen zetten en terug in de spotlights zetten. Op die manier krijgen de bezoekers telkens een originele kijk op de grote rijkdom van de beeldbank.

Bedoeling is dat om de 2 à 3 maanden een nieuwe virtuele tentoonstelling online komt te staan. Deze virtuele tentoonstellingen zullen ofwel gelinkt zijn aan een bepaald thema of aan bepaalde data en kunnen makkelijk worden geconsulteerd bij het tabblad 'collecties' (of per nieuwe tentoonstelling onderaan op de homepagina).

Hierbij een (voorlopig) overzicht van de collecties:

- in de bosjes

- blote benen

- allemaal beestjes