3 Wolthings

3 Wolthings


Objectnummer
ADP20120425_012
Objectnaam
postkaart
Trefwoorden
Ontspanning, Circus
Beschrijvende notitie

Deze trapezistenfamilie was tot 1939 woonachtig in Sclessin.  Het waren Marcel Forgeur (°1902 Luik), zijn vrouw Marie (°1904, Schaarbeek) , hun zoon Fernand (°1924 Ougrée) en tot 1946 Jorio Lambert.

Ze hebben opgetreden in: Forum Luik, Cirque Médrano en Cirque d'Hiver Parijs; Agricultural Hall, Coliseum, Palladium en Crystal Palace London; Koninklijk Cricus, Palais d'Eté, Ancienne Belgique en Empire Brussel; Circus Paula Busch Berlijn; Circus Walter Semay: Circus Pinder; in het circusgebouw van Roubaix en Tourcoing.  Ze waren te zien in landen zoals Oostenrijk, Spanje, Portugal en Roemenië.

In 1930 waren ze voor het eerst in Amerika bij het Ringling Bros Barnum and Beiley circus als Wolthing Trio.  Vanaf 1940 tot en met 1948 waren ze negen opeenvolgende seizoenen onder de naam The Wolthings bij Ringling Bros Barnum and Bailey.  Tijdens het seizoen 1943 werkte hun zoon Fernand er mee in de jongleeract van het Trio Lopez.

Ook in 1951 waren ze actief in Noord-Amerika en later werden Marcel en Marie Forgeur, zelfs Amerikaans staatsburgers.  Marcel, na het stoppen als artiest heeft als schilder gewerkt bij het Sarasota Motor - Hotel.

Inhoud

Kaart met geposeerde foto + onderdeel van de act.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer


Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.