Beeldzijde nieuwjaarskaart, kinderen en pony


Objectnummer
TDkerst20121128_020
Beschrijvende notitie

Deze kaart maakt deel uit van de verzameling kerst- en nieuwjaarskaarten van Trees Demeulemeester die over dit onderwerp in 2011 een boek publiceerde met als titel: "Warme wensen voor de koudste dagen, 100 jaar kerst- en nieuwjaarskaarten." Uitgave Davidsfonds uitgeverij. 256pp. 22,50€.

Inhoud

Voor deze nieuwjaarskaart poseren twee kinderen samen met hun pony. Op de bruin-wit gevlekte pony zit een meisje dat gekleed gaat in een donker  broekje en een rood bloesje met korte mouwen. Ze draagt lange witte kousen en zwarte schoenen met een gesp. Naast de pony staat het tweede meisje, gekleed in een groen jurkje, met witte boord. Ook zij draagt lange witte kousen en donkere gesloten schoenen. Dit meisje houdt een tweetal bloemen in de hand. De beide meisjes houden elkaars hand vast.

Opmerkelijk aan deze nieuwjaarskaarten is dat de inkleuring heel kleurrijk geworden is. Op deze kaart is de inkleuring heel duidelijk zichtbaar ter hoogte van de bloemen en ook ter hoogte van de kleurboord aan de kousen.Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.