Driedelig glasraam voor de Heilige Hubertus

Driedelig glasraam voor de Heilige Hubertus


Objectnummer
KSGR2021_012
Objectnaam
Landschappen
Trefwoorden
Kasteel, Interieur
Beschrijvende notitie
In het kader van het project 'In Vitris' werken de leerlingen van het vijfde jaar van het Klein Seminarie te Roeselare een volledig schooljaar (2021-2022) rond glasramen. Een van de aspecten hiervan is het inventariseren van glasramen in onze regio. Via een oproep kregen we heel wat reacties binnen van particuliere huizen met mooie glasramen. De leerlingen gingen in groepjes langs om de glasramen op te meten, te beschrijven en te fotograferen. 
Inhoud
Dit driedelig glasraam bevindt zich boven een deur (bovenlicht) in Kasteel Wallemote. Centraal zien we de Heilige Hubertus, gevat in een medaillon. Eronder staat de tekst 'Sanctus Hubertus', de beschermheilige van de jacht. Hij wordt voorgesteld met een kruisboog en jachthoorn en vergezeld van een hert met een kruis tussen het gewei. Volgens de traditie was hij de laatste bisschop van Maastricht en de eerste bisschop van Luik. 

De flankerende panelen zijn vooral figuratief versierd. Er worden vooral primaire kleuren gebruikt: blauw, rood en geel. Maar er is ook wit, roze, oranje en paars aanwezig; 
Plaats
Izegem (beeldt uit)

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.