• 
Driehoekig glasraam met boten

Driehoekig glasraam met boten

Driehoekig glasraam met boten

Driehoekig glasraam met boten

Driehoekig glasraam met boten


Objectnummer
KSGR2021_073c
Objectnaam
glasraam
Beschrijvende notitie
In het kader van het project 'In Vitris' werken de leerlingen van het vijfde jaar van het Klein Seminarie te Roeselare een volledig schooljaar (2021-2022) rond glasramen. Een van de aspecten hiervan is het inventariseren van glasramen in onze regio. Via een oproep kregen we heel wat reacties binnen van particuliere huizen met mooie glasramen. De leerlingen gingen in groepjes langs om de glasramen op te meten, te beschrijven en te fotograferen.
Inhoud

In de badkamer van het huis zien we een afgerond driehoekig glasraam, centraal in de muur aan de voorkant van het huis?

Het is een figuratief glasraam.

De gebruikte kleuren zijn: rood, paars, lichtblauw iets donkerder blauw, lichtgroen, iets donkerder groen, geel, lila?, lichtroze?
De rode zon die ondergaat of opkomt? Rechts zien we een een grotere boot waar er rook uit de schoorstenen komt. Links zien we een kleinere boot. We kunnen ook duidelijk onderaan de lichtblauwe golven van de zee herkennen. Centraal in het glasraam zien we opnieuw de lichtgroene figuur, die we ook al in de twee andere glasramen zagen, dus ofwel een gebouw, ofwel de boeg van een boot. Juit boven de zon, zie je ook de rode letter V gevormd door lijnen. Misschien is de letter V ook de eerste letter van de naam van de vroegere bewoners. Je kan in de combinatie van de zon met de letter V ook de afbeelding van een medaille zien.


 
Objecten
Verticaal rechthoekig glasraam met zonafbeelding ()
Horizontaal rechthoekig glasraam met lichtblauw kader ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.