• Horizontaal rechthoekig glasraam met lichtblauw kader
Horizontaal rechthoekig glasraam met lichtblauw kader
Horizontaal rechthoekig glasraam met lichtblauw kader
Horizontaal rechthoekig glasraam met lichtblauw kader

Horizontaal rechthoekig glasraam met lichtblauw kader


Objectnummer
KSGR2021_073b
Objectnaam
glasraam
Beschrijvende notitie
In het kader van het project 'In Vitris' werken de leerlingen van het vijfde jaar van het Klein Seminarie te Roeselare een volledig schooljaar (2021-2022) rond glasramen. Een van de aspecten hiervan is het inventariseren van glasramen in onze regio. Via een oproep kregen we heel wat reacties binnen van particuliere huizen met mooie glasramen. De leerlingen gingen in groepjes langs om de glasramen op te meten, te beschrijven en te fotograferen.
Inhoud

In de slaapkamer van het huis zien we een horizontaal rechthoekig glasraam, centraal in de muur aan de voorkant van het huis?
Het glasraam is afgeboord met een lichtblauw kader. De figuur gevormd door de schuine lijnen komt ook hier weer terug. Hier is de groene invulling wel links te vinden en de doorzichtige aan de rechterkant. Achter de drie figuren met schuine lijnen zien we 4 halve gele bollen. Tussen die 4 halve gele bollen zien we 3 rode bogen ook weer ingedeeld in lijnen. In die rode bogen is er ook telkens een ruimte uitgespaard met een lichtblauwe achtergrond.
Achter de figuren zie je nog witte en lichtblauwe verticale stroken.
Het is een figuratief glasraam.
In dit glasraam kan je in de gele halve bollen ook weer de zon in zien. Hier dan eerder de ondergaande zon. Heel toepasselijk voor een slaapkamer. Ook de rode kleur van de bogen past bij een ondergaande zon. De uitgespaarde lichtblauwe stukken kan je zien als de blauwe lucht die je ’s morgens weer kan zien als je opstaat. De drie figuren gevormd door de doorzichtige en groene lijnen kan je interpreteren als 3 gebouwen of ook weer de boeg van een schip.
 
Objecten
Verticaal rechthoekig glasraam met zonafbeelding ()
Driehoekig glasraam met boten ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.