Glasraam monumenten Rumbeke

Glasraam monumenten Rumbeke


Objectnummer
KSGR2021_055b
Objectnaam
glasraam
Beschrijvende notitie
In het kader van het project 'In Vitris' werken de leerlingen van het vijfde jaar van het Klein Seminarie te Roeselare een volledig schooljaar (2021-2022) rond glasramen. Een van de aspecten hiervan is het inventariseren van glasramen in onze regio. Via een oproep kregen we heel wat reacties binnen van particuliere huizen met mooie glasramen. De leerlingen gingen in groepjes langs om de glasramen op te meten, te beschrijven en te fotograferen.
Inhoud
Een kader met een dubbele rand in lood waarbij tussen de twee lagen nog enkele abstracte vlakken blauw glas aanwezig zijn
en in iedere hoek van het kunstwerk een vierkant omringt met een rand lood en abstracte vlakken geel glas binnenin de loden rand.
Binnen de tweede rand lood is een figuratief schilderij aanwezig van verschillende belangrijke gebouwen en monumenten van het dorp Rumbeke in het jaar 1983, zoals het Baljuwhuis, de molen van Joye, het stadhuis en de kerk van Rumbeke en het oude standbeeld van Alexander Rodenbach, de voormalige burgemeester van Rumbeke.
Het schilderij is gemaakt met verf die in het glas werd gebrand en iedere afbeelding is nog eens omrand met een zwarte rand.
Er werden schillende kleuren gebruikt zoals rood, groen, geel, blauw, grijs,... Het is een kleurrijk schilderij.
 
Plaats
Roeselare > Roeselare - Rumbeke (beeldt uit)
Object
Rechthoekig glasraam met bloemen met voetstuk ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.