Foto van Mieke Himpe, de vijfde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2003-2013.


Objectnummer
KUV20191016_122
Objectnaam
foto
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Mieke Himpe  was de vijfde voorzitter van het operettegezelschap  "Kunst Veredelt" van 2003 tot en met 2013.

Dochter van Jan Himpe en Mariette Flamand. Het staat in de sterren geschreven dat ze inde wereld van spots en toneelgordijnen zal terecht komen. Als kind figureert ze samen met vriendin Machteld Ramoudt in tal van operettes. Mieke volgt les dictie en behaalt in 1973 de medaille voor voordracht. Van Guido Cafmeyer krijgt ze de finesse voor het acteren mee. 
Ze volgt haar moeder op als de soubrette in Kunst Veredelt en zorgt naast Robrecht Vanhuyse voor veel hilarisch komische momenten. Maar ook de dramatische rollen liggen haar zoals Annamirl in "De lustige boer" en Eléonore, de burgemeestersvrouw uit "Het meisje van Damme".
Wanneer vader Jan Himpe na vele jaren van verdienstelijkheid als bestuurslid ontslag neemt, ziet ze haar kans schoon om ook hier haar stempel te drukken. Ze wordt de eerste vrouwelijke voorzitter wanneer Roger De Pessemier in 2003 afscheid neemt. Naast de vele rollen en regiewerk fungeert ze ook jarenlang als productieleider van het gezelschap." 
Objecten
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The Sound of Music" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2003 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Een nacht in Venetië" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2004 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Lustige Boer" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2005 ()
Affiche van de Toneel- en Musicalopvoering "Fiddler on the roof" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2006 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Bedelstudent" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2007 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Tiende Man" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2008 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Csardasvorstin" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2009 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het spook van de opera vertelt" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2009 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The King and I" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2010 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Die Fledermaus" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2011 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Vogelhandelaar" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2012 ()
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Hello Dolly" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2013 ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.