Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "In het Witte Paard" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2016


Objectnummer
KUV20191016_114
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . Het betreft de musical " In het Witte Paard " van de componist Ralph Benatzky.

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 13 maart 2016 om 15:00,  zaterdag 19 maart  2016 om 19:30,   en zondag 20 maart 2016 om 15:00.

Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700)

Inhoud van de musical:   https://operettegezelschapaquila.weebly.com/2015-int-witte-paard.html

De geschiedenis speelt zich af in Oostenrijk aan het Wolfgangsmeer.

"In't Witte Paard" vertelt het verhaal van Josepha, de waardin die verliefd is op haar stamgast Dr. Siedler. Zij beseft echter niet dat haar hoofdkelner, Leopold, passioneel verliefd is op haar.
Leopold probeert op allerlei manieren te voorkomen dat Josepha en Dr. Siedler nader tot elkaar komen. Hij maakt het daarbij zo bont dat hij ontslagen wordt.

Dr. Siedler daarentegen heeft zijn zinnen gezet op Ottilie, de dochter van de onderbroekenfabrikant Wilhelm Giesecke.
Als ook een zekere Sigismund Sülzheimer (Sigi voor de vrienden) en de familie Hinzelmann op de scène verschijnen, kunnen we nog meer liefdesvonken verwachten.

Maar als Keizer Franz Joseph zijn bezoek aankondigt, ziet Josepha zich genoodzaakt haar hoofdkelner terug in dienst te nemen en...
... uiteindelijk worden alle problemen, met veel liefde, opgelost." 't Is eenmaal in 't leven zo
allen gaat het even zo
men krijgt niet altijd
wat men wenst..."

 
Object
Foto van Johan Vergote, de zesde en laatste voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2013-2018 ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.