Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De lustige weduwe" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2015


Objectnummer
KUV20191016_113
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . Het betreft de musical " De Lustige Weduwe " van de componist Franz Lehàr.

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 8 maart 2015 om 15:00,  zaterdag 14 maart  2015 om 19:30,   en zondag 15 maart 2015 om 15:00.

Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700)

Inhoud van de musical:   http://www.capitole-gent.be/nl/kalender/2017-2018/die-lustige-witwe
 

De Lustige Weduwe toont een rijke allochtone Parijse gemeenschap in het begin van de vorige eeuw.

Hanna, een weduwe van een welstellend bankier, leidt in Parijs een vrolijk leventje waardoor haar vermogen verloren dreigt te gaan. Iets wat Baron Mirko Zeta, de ambassadeur van Pontevedro, absoluut wil voorkomen. Daarom stelt hij zijn secretaris, graaf Danilo Danilowitsch, voor met Hanna te trouwen om op die manier het geld veilig te stellen. Graaf Danilo is echter geen onbekende voor Hanna. Jaren geleden was hij verliefd op haar, maar omdat ze toen een arm meisje was, had zijn familie bezwaar tegen een huwelijk. Die bezwaren gaan niet langer op, maar nu wil Danilo haar niet ten huwelijk vragen omdat ze zou kunnen denken dat hij op haar geld uit is..

Ingrediënten in overvloed voor vrolijke intriges en liefdesverwikkelingen met gekende aria’s als ‘Jetz geh ich ins Maxim’, ‘Lippen schweigen’ en het Viljalied. Spannende situaties, onverwachte plotwendingen en sensuele verleidingsscènes worden begeleid door onverwoestbare vocale nummers en meeslepende dansritmen. Uitnodigingen tot een dansje monden uit in ware verleidingsscènes, volksdansen worden vurige, patriottische liefdesverklaringen en de frivole Maxim-meisjes zijn de inspiratie voor een losbandige Parijse avond.

Object
Foto van Johan Vergote, de zesde en laatste voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2013-2018 ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.