Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Hello Dolly" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2013


Objectnummer
KUV20191016_112
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . Het betreft de musical " Hello Dolly " van Jerry Herman.

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 10 maart 2013 om 15:00,  zaterdag 16 maart  2013 om 19:30,   en zondag 17 maart 2013 om 15:00.

Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700)

Inhoud van de musical:   https://www.musicalweb.nl/musicals/hello-dolly
 

Hello Dolly! vertelt het komische verhaal van Dolly, een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor... haarzelf!

Hello Dolly! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman en het script is van Michael Stewart, gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar nog door Bette Midler. Voor haar vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.

Object
Foto van Mieke Himpe, de vijfde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2003-2013. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.