Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The King and I" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2010


Objectnummer
KUV20191016_108
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . Het betreft de familiemusical " The King and I " van Rodgers en Hammerstein.

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 21 februari 2010 om 15:00, zaterdag 27 februari 2010  om 15:00 en zondag 28 februari 2010 om 15:00.

Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700 - info@despil.be)

Prijs van een ticket 18€, kinderen tot 12 jaar 12€.


Inhoud van de musical: https://allesoverfilm.nl/recensies/581/koning-en-ik-de-the-king-and-i/dvd/
Anna Leonowens en haar zoontje Louis gaat naar Siam om de kinderen van de koning les te gaan geven. De koning is een zeer met zichzelf ingenomen figuur en het valt voor Anna dan ook niet mee om de kinderen te onderwijzen volgens haar eigen goede inzichten. De Kralahome, de raadgever van de koning, vindt het maar niks dat Anna is gekomen. Hij probeert de koning als een onderontwikkelde barbaar af te schilderen zodat de koning moet aftreden en hijzelf de troon kan bestijgen. Met zijn domme hulpje Master Little en de magische gong smeedt hij het plan om een brief naar Engeland te sturen waarin dan staat dat Anna bedreigt wordt door de barbaarse koning. Gelukkig kan Anna een drama voorkomen. Maar Kralahome laat het er niet bij zitten en ziet zijn kans schoon als blijkt dat kroonprins Chululongkorn tegen alle tradities in een verhouding heeft met een dienstmeisje.

 

 

De koning en ik, oftewel ‘The King and I’ is van origine een musical geschreven door het beroemde duo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein. Beide hebben heel wat zeer succesvolle musicals op hun naam staan. Deze musical uit 1951 was gebaseerd op de roman Anna and the king of Siam van Margaret Landon. In 1956 is de film The King and I, met Yul Brynner en Deborah Kerr uitgekomen. Deze film was geheel gebaseerd op de musical. De musical is trouwens in 1996 weer opnieuw in het Amerikaanse theater gekomen.
In 1999 verschenen de film Anna and the King, met Jodie Foster in de hoofdrol. Deze film heeft niet de musical als uitgangspunt genomen, maar de dagboeken van Anna Leonowens. Ook in 1999 verscheen de tekenfilm The King and I. Deze tekenfilm heeft wel de oorspronkelijke musical als uitgangspunt genomen. De muziek in deze tekenfilm zijn de zeer herkenbare liedjes van Rodgers en Hammmerstein, hier dan wel in een bewerking van William Kidd.
Verwacht met deze tekenfilm niet exact hetzelfde verhaal. Om het voor de kinderen, want dat is tenslotte de doelgroep, leuk te houden is het verhaal natuurlijk nogal aangepast. In opzet lijkt deze film erg op een Disney tekenfilm, vooral door de toevoeging van de nodige humor, vormgegeven door enkele diertjes en de domme hulp van Kralahome. Het tekenwerk is eenvoudig met een beperkte diepte. Vooral de achtergronden zijn minder gedetailleerd en vrij statisch. Het geheel is wel heel erg kleurrijk.

Object
Foto van Mieke Himpe, de vijfde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2003-2013. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.