Affiche van de Toneel- en Musicalopvoering "Fiddler on the roof" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2006


Objectnummer
KUV20191016_103
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De musical " Fiddler on the roof (Anatevka) " van componist Jerry Bock wordt opgevoerd. De tekst van de musical is van de hand van Joseph Stein en Sheldon Harnick.

De regie is in handen van Rudy Suwijns,  de dirigent van koor en orkest is Jos Lewille.
De rollen worden vertolkt door Paul Claus, Marleen Geldhof,  Carine Vercaigne, Yvette Vermaut, Leen Vanhoecke, Els Vandaele, Lies Verholle,  Jan Lanssens, Christ Soenen, Rik Deketele en Pieter Vyncke. 

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zaterdag 11 februari 2006 om 20:00;  zondag 12 februari april 2006 om  15:00; zaterdag 18 februari 2006  om 20:00 en op zondag 19 februari 2006  om 15:00.

Kaarten en reservaties 051/690423.
Prijs ticket: 16€

Inhoud van de operette:   https://nl.wikipedia.org/wiki/Fiddler_on_the_Roof
 

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd.

Tevje besluit zijn dochter Tzeitel uit te huwelijken aan de veel oudere slager Leiser Wolf, maar geheel in strijd met de traditie blijkt ze zelf al een partner gevonden te hebben: de kleermaker Mottel. Mottel heeft, in tegenstelling tot de slager, geen geld, maar Tevje geeft uiteindelijk toch zijn zegen aan het huwelijk. Zijn tweede dochter, Hodol, krijgt een relatie met een Joodse revolutionair die verbannen wordt naar Siberië. Hodol volgt hem, en met moeite kan Tevje de gedachte verdragen dat hij zijn dochter waarschijnlijk nooit meer zal zien. Zijn derde dochter Chava trouwt met de christen Fjedka. Dat laatste wordt Tevje te veel: hij besluit zijn dochter dood te verklaren en hij negeert ze als Chava en Fjedka hem liefdevol proberen aan te spreken. Als alle Joden uit het dorp op bevel van de tsaar wegtrekken, ook tot verontwaardiging van Fjedka, wenst hij haar in stilte Gods zegen.

Bij een musical of opera is het gebruikelijk dat het orkest vrijwel onzichtbaar is voor het publiek. Bij Fiddler on the roof staat een van de musici echter op een hoge plek op het toneel. Hij is de violist op het dak waarnaar de titel verwijst. In de eerste scène legt Tevje uit dat die muzikant probeert er het beste van te maken zonder zijn evenwicht te verliezen. En zo is het leven in Anatevka. Dankzij hun tradities blijven de bewoners in evenwicht.
Object
Foto van Mieke Himpe, de vijfde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2003-2013. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.