Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Lustige Boer" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2005


Objectnummer
KUV20191016_102
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De komische operette " De Lustige Boer " van componist Leo Fall wordt opgevoerd, met een tekst van Viktor Léon in een vertaling van Herman Slagmulder.

De regie is in handen van Marc Vandendriessche,  koor en orkest staat onder leiding van de dirigent Jos Lewille, 


Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 20 februari 2005 om 15:00, zaterdag 26 februari  2005 om  20:00 en op zondag 27 februari 2005  om 15:00.

Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700 - fax 051/265.800)


Inhoud van de operette: https://www.vtbkultuur.be/kortenberg/activiteiten/operette-de-lustige-boer/datum/2449

De geschiedenis speelt zich af in het dorp Oberwang en in Wenen in 1896 en 1907. Volgens de wens van zijn overleden vrouw laat Matthäus Scheichelroither zijn zoon Stefan voor dominee studeren. De peter van de jongen, de rijke boer Lindoberer, heeft de nodige geldmiddelen verschaft. Elf jaar nadat Stefan voor zijn studies naar Wenen is vertrokken moet Vinzenz, de zoon van Lindoberer, in militaire dienst. Hij vraag Stefans zuster, Annamirl, of zij zijn vrouw wil worden, maar ze wijst hem af. De oude Matthäus wacht op de komst van zijn zoon, die de theologie heeft opgegeven en medicijnen is gaan studeren. Wanneer Stefan eindelijk in zijn geboortedorp terug is zegt hij zijn vader dat hij maar een uurtje kan blijven, hij moet naar Berlijn waar hij met de dochter van 'Geheimrat' von Grunow zal gaan trouwen. Zijn vader en zijn zuster zijn niet voor de bruiloft uitgenodigd. De oude Matthäus, die zich door zijn zoon verstoten voelt, besluit Heinerle, het buitenechtelijk kind van de koeienhoedster Lisi te adopteren ...
Met o.a. 'Heinerle, Heinerle, hab’kein Geld', 'Is’t man auch ein Bauer Bauer Bauer' en vooral 'Jeder tragt sein Pinkerl' in het Nederlands gekend als 'Ieder huisje heeft zijn kruisje'.
Object
Foto van Mieke Himpe, de vijfde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2003-2013. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.