Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The Sound of Music" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2003
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The Sound of Music" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2003
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The Sound of Music" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2003

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "The Sound of Music" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2003


Objectnummer
KUV20191016_100
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheaterĀ  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De operette " The sound of music " van componist  Richard Rodgers wordt opgevoerd.

De regie is in handen van Rudy Suwyns.
De dirigent van het symfonisch orkest, het koor en de 'Van Trapp kinderen'  is Jos Lewille.
De rollen worden vertolkt door Carine Viaene en Paul Claus.

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 6 april 2003 om  15:00 en op zaterdag 12 april 2003 om 20:00 en op zondag 13 april 2003  om 15:00  en op zondag 20 april 2003  om 15:00.
 
Productie Kunst Veredelt 051/69 04 23

Tickets 14 €, kinderen tot 12 jaar 7€


Foto 2: Actiescène uit de operette " The sound of music " van componist  Richard Rodgers uitgevoerd door het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt". We zien hier Paul Claes aan het werk,  Roeselare, 2003.

Foto 3: Actiescène uit de operette " The sound of music " van componist  Richard Rodgers uitgevoerd door het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt",   Roeselare, 2003.

Inhoud van de operette: 
https://classicworld.at/wenen/opera-en-operetta/the-sound-of-misic/?p=31&l=10&c=1&d=12&id=82

 

Het innemende verhaal (waar iedereen die Wises film heeft gezien bekend mee is) speelt zich af in het Oostenrijk van de jaren dertig van de twintigste eeuw, waar Maria ongeschikt voor het kloosterleven blijkt en gouvernante van de familie Von Trapp wordt. Ze is een onconventionele doch uitstekende oppas en lerares voor de zeven kinderen van de energieke en wilskrachtige kapitein die weduwnaar is geworden. En het blijkt al snel onvermijdelijk: Maria en de kapitein worden verliefd en trouwen.

In Europa woedt echter een oorlog en de kapitein weigert gehoor te geven aan zijn oproep voor de Duitse marine. De familie kan zichzelf alleen in veiligheid brengen met een gevaarlijke vlucht naar het neutrale Zwitserland. Maar voordat ze vertrekken, treden ze nog een laatste maal op in hun vaderland.

Elk lied is een succesnummer: van de eerste noten van het openingslied ‘The Sound of Music’ (dat meteen Maria’s enthousiaste en uitbundige karakter duidelijk maakt) tot ‘Sixteen going on Seventeen’ (het prachtige duet van Liesl en Rolf over het verlies van onschuld); van ‘Edelweis’ (de melancholische lofzang op een land dat zijn ziel nooit zal verliezen) tot de hoge akkoorden van ‘Climb every Mountain’ (wanneer de Von Trapps op weg zijn naar de vrijheid). In The Sound of Music staan de kracht en overwinning van de menselijke geest – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – centraal. Het publiek kan nu van de Von Trapps en The Sound of Music genieten in de Volksopera in het Oostenrijkse Wenen.

Object
Foto van Mieke Himpe, de vijfde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 2003-2013. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.