Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het masker in het blauw" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2002
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het masker in het blauw" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2002

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het masker in het blauw" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2002


Objectnummer
KUV20191016_098
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheaterĀ  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De showoperette " Het masker in het blauw " van componist Fred Raymond wordt opgevoerd.

De regie is in handen van José D' Autry, de dirigent is Jos Lewille, ballet Oase onder leiding van Veerle Vanhuyse.
De rollen worden vertolkt door Katrien Gallez,  Jan Lanssens, Eric Himpe, Christ Soenen, Mieke Himpe, Bernard Boudry, Erwin Busschaert.
De kostuums werden geleverd door huize Maes.
Grime en pruiken door Scharminka onder leiding van Guido bernaert.

Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 14 april 2002 om  15:00 en op zaterdag 20 april 2002 om 20:00 en op zondag 21 april 2002  om 15:00.
Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700 - fax 051/265.800)Foto 2: Groepsfoto van de volledige cast van de showoperette " Het masker in het blauw " van componist Fred Raymond uitgevoerd door het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt, Roeselare, 2002. Inhoud van de operette: 
https://casinotongeren.be/events/operette-masker-in-het-blauw/

 

Het eerste deel van deze operette speelt zich af in San Remo en het tweede deel aan de oevers van rivier Rio Negro in Argentinië. Het verhaal speelt in de jaren 30.  De schilder Armando Cellini heeft een prijs gewonnen voor zijn schitterend schilderij “Masker in Blauw” Op het schilderij staat een onbekende schone met een masker. Nadat ze ervoor had geposeerd is ze weer vertrokken met het masker en met een ring die ze van Armando heeft gekregen.  Ze belooft dag op dag na een jaar terug te verschijnen bij de schilder. Na een jaar komt een rijke plantages-eigenares – plantages gelegen aan de oevers van de Rio Negro rivier – Evelyne Valera, aan bij Cellini. Ze blijkt de dame met het blauwe masker te zijn. Tegelijkertijd probeert de sinistere Pedro Armando dal Vegas het schilderij te kopen. Cellini weigert. Door een listige streek met de ring doet dal Vargas Evelyne geloven dat Cellini haar belogen heeft. Evelyne gaat bedroefd en ontgoocheld weer naar Argentinië.

In het tweede deel bevinden we ons aan de Rio Negro rivier op de ranch van Evelyne Valera waar ze tracht Armando Cellini te vergeten, maar daar niet in slaagt. De schurk Vegas onderschept een telegram van Cellini waarin hij aankondigt dat hij naar Argentinië komt om Evelyne te ontmoeten. Iedereen komt bij elkaar op de ranch waar het goede zegeviert en Evelyne en Cellini samenkomen !

Info over de componist: 

Operette van Fred Raymond

Raimund Friedrich Vesely alias Fred Raymond was een Oostenrijks componist die amper 54 jaar oud werd. (1900 Wenen – 1954 Überlingen).  Na de vroege dood van zijn ouders, begon Fred Raymond naast operettes ook filmmuziek en schlagers te schrijven en in de twintiger-dertiger jaren was het niet ongewoon dat me zijn vrolijke deuntjes langs de straten kon horen. In 1925 werd hij wereldberoemd met het nummer “Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren”, waarrond hij in 1927 zijn eerste operette schreef. Zijn nummers werden omschreven als typische Berlijnse jaren 20 deuntjes, zoals daar zijn het ondeugende “Ich hab’ das Fräulein Helen baden seh’n” en het nonsenslied “Ich reiß’ mir eine Wimper aus”.Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.