Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het land van de glimlach" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2001


Objectnummer
KUV20191016_096
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De operette " Het land van de glimlach " van componist Franz Lehar wordt opgevoerd.
De regie is in handen van Mieke Himpe, de dirigent is Jos Lewille, ballet Oase onder leiding van Veerle Vanhuyse.
De rollen worden vertolkt door Christiane Locufier,  José D' Autry, Els Vandaele, Jan Lanssens, Eric Himpe, Christ Soenen. 
De kostuums werden geleverd door huize Maes 
Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 18 november 2001 om  15:00 en op zaterdag 24 november 2001 om 20:00 en op zondag 25 november 2001 om 15:00.
Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700 - fax 051/265.800)


Inhoud van de operette:   https://www.pasar.be/activiteit/wandelen/operette-het-land-van-de-glimlach
 

Het is een romantische operette in 3 aktes van Franz Lehar welke zich afspeelt in Wenen en China in 1912.

Het is het verhaal over de relatie en de liefde tussen een Weense gravin Lisa en een Chinese diplomaat prins Sou-Chong . Het verschil in cultuur is groot, maar toch besluit ze haar liefde te tonen voor de Chinese prins en trouwt met hem. Zij vertrekt met haar echtgenoot, die benoemd werd tot minister-president, naar China. Daar voelt zij aan hoe zij als vrouw volkomen aan haar man is overgeleverd. Vooral oom Tschang laar haar voelen dat zij als westerse vrouw niet aanvaard wordt. Wanneer zij te weten komt dat, volgens een oude traditie, haar man zelfs met vier prinsessen dient te trouwen, is voor haar de maat vol. Sou-Chong probeert haar te overtuigen dat dit slechts een formaliteit is en dat zij altijd de belangrijkste in zijn leven zal zijn. Lisa besluit te vluchten, terug naar Wenen. Ze wordt daarbij geholpen door haar jeugdvriend, Graaf Gusti von Pottenstein uit Wenen, die naar China is gereisd vanwege zijn aanstelling op de ambassade en haar een bezoek brengt . Ook Sou-Chong’s zuster Mi die romantische gevoelens koestert voor Gusti en erg gesteld is op haar schoonzuster helpt haar. Gusti had Lisa in Wenen al eens om haar hand gevraagd maar Lisa heeft hem toen afgewezen. Op het laatste moment verspert de prins hen de weg . Maar ondanks zijn grote liefde voor Lisa, laten Sou-Chong en Mi, de Europeanen tenslotte toch vertrekken. De prins blijft bedroefd achter, zijn zus Mi is ontroostbaar maar hij vindt dat zij flink moeten zijn. In China draagt men zijn lot en zegt hij : “Ons lot blijft… glimlachen, immer nur Lächeln”. Andere onverwoestbare aria’s uit de operette zijn “Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich” en “Dein ist mein ganzes Herz !”Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.