Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Victoria en haar Huzaar" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2000
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Victoria en haar Huzaar" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2000
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Victoria en haar Huzaar" door het  Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2000

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Victoria en haar Huzaar" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2000


Objectnummer
KUV20191016_094
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheaterĀ  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud
Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De operette " Victoria en haar huzaar " van componist Paul Abraham wordt opgevoerd.
De regie is in handen van Rudy Suwijns, de dirigent is Jos Lewille, ballet Oase onder leiding van Veerle Vanhuyse.
De rollen worden vertolkt door Katrien Gallez, Marijke Depla, Christel Geeraerts, Robrecht Vanhuyse, Bernard Boudry, Kris Soenen, Jan Lanssens, José D' Autry.


Deze unieke voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum "De Spil" te Roeselare op zondag 2 april 2000 om  15:00 en op zaterdag 8 april 2000 om 20:00 en op zondag 9 april om 15:00.
Kaarten en reservaties in C.C. De Spil (051/265.700 - fax 051/265.800)

Foto 2: Scène uit de operette " Victoria en haar huzaar " van componist Paul Abraham opgevoerd door het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2000.

Foto 3: foto van een sportauto, wellicht een attribuut dat werd gebruikt bij de opvoering van 
de operette " Victoria en haar huzaar " van componist Paul Abraham uitgevoerd door het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 2000.Inhoud van de operette:   https://www.youtube.com/watch?v=yicuaQLtH2U
 

https://www.vtbkultuur.be/kortenberg/activiteiten/victoria-en-haar-huzaar/datum/184

Deze populaire operette vertelt het verhaal van de Hongaarse ritmeester der Huzaren die ontsnapt uit een krijgsgevangenkamp in Siberië. Bij een bezoek aan Tokio herkent hij zijn vroegere verloofde, die intussen getrouwd is met de Amerikaanse ambassadeur in Japan. Het vuur laait onmiddellijk weer op maar Victoria is trouw aan haar nieuwe echtgenoot. De Amerikaanse ambassadeur merkt wel dat zijn vrouw ongelukkig is en via allerlei verwikkelingen volgt de ontknoping.

 

De componist  Paul Abraham studeerde van 1910 tot 1916 aan de Ferenc Liszt-academie voor muziek in Boedapest. In 1933 emigreerde hij naar Parijs en later naar de Verenigde Staten. In 1956 keerde hij terug maar Europa en kwam in de (toen nog) Bondsrepubliek Duitsland terecht. Hoewel hij als operette-componist bekendheid verwierf, begon hij als serieuze klassieke componist.

Object
Foto van Roger Depessemier, de vierde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 1978-2003. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.