Affiche van de Muzikale comedie "Plezante Lola" door het Roeselaars Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1995


Objectnummer
KUV20191016_089
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

 

Vervaardiger
Drukkerij Dermaut
Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijke Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De muzikale comedie  "Plezante Lola" van Romain Deconinck wordt opgevoerd.

Deze voorstelling gaat door in de feestzaal O.C.A.R.  te Rumbeke op zondag 26  november 1995 om 15:00, zondag 3 december 1995 om 15:00, zaterdag 9 december 1995 om 20:00 en zondag 10 december 1995 om  17:00.

Kaarten zijn te koop vanaf 14 november 1995   in chocolaterie "Manon" - Noordstraat 64 te Roeselare. 

 

Inhoud van de comedie:  https://www.nieuwsblad.be/cnt/blsde_20120718_003

Het speelt zich allemaal af in de jaren '70, met z'n kleurrijke kledij, plateauschoenen en discomuziek.

We vallen binnen tijdens de repetitie van een oubollig theaterstuk. De zussen Flore en Madeleine zijn dit meer dan beu en besluiten mee te doen aan de audities voor de nieuwe circusrevue van impressario Mijnheer Steeman. Rik, het lief van Madeleine, wil ook z'n kans wagen. Dit is allemaal zeer tegen de zin van moeder Siska, die volop bezig is met de voorbereiding van het huwelijk van haar oudste dochter Flore met haar verloofde Jan.

Wanneer 'Dees, de Canadees', de vader van Jan, zijn zoon officieel komt uithuwelijken ten huize Flore, loopt het helemaal uit de hand. Flore wil de trouwplannen afblazen. Samen met haar zus Madeleine, is ze immers met hun zangact als de 'Lola Sisters' geselecteerd door Mijnheer Steeman als nieuwe circusact. Op die manier wil Flore haar jarenlange droom waarmaken om variété-artieste te worden.

Na de pauze maakt het publiek de repetities mee voor de nieuwe circusrevue 'Steeman en Compagnie', onder leiding van z'n secretaris Antoine Braeckman. Naast de Lola Sisters, maken ook de zanger Ivan Slokovitch en een buikspreker hun opwachting. Ook de zangeres Nina Nora, verloofde van mijnheer Steeman, komt op de proppen. Iedereen is eveneens getuige van een heuse zaagillusie.

Ongewild komen alle personages uiteindelijk terecht in de wereld van mijnheer Steeman, een wereld van circus, variété en succes, maar ook van snode plannen en intriges. Het ontrafelen van al die intriges zou ons te ver leiden.

 

Object
Foto van Roger Depessemier, de vierde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 1978-2003. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.