Affiche van de Operetteopvoering "Het meisje van Damme" door het  toneel- en operettegezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1980"
Affiche van de Operetteopvoering "Het meisje van Damme" door het  toneel- en operettegezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1980"
Affiche van de Operetteopvoering "Het meisje van Damme" door het  toneel- en operettegezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1980"

Affiche van de Operetteopvoering "Het meisje van Damme" door het toneel- en operettegezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1980"


Objectnummer
KUV20191016_062
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaarse Koninklijk Lyrische Gezelschap "Kunst Veredelt" . De operette " Het meisje van Damme" van Roeselarenaars Emiel Ramoudt, Willy Ostyn en W. Rabau wordt ten tonele gebracht.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jeannine Martony (Koninklijke Opera Gent)  en José d' Autry. Treden verder op: Gisèle Roose,  Freddy Corneillie, Bert Vanhuyse, José Cordier, Jan en Eric Himpe, Daniël Claeys, Jan Malisse, Mieke Himpe, Mariette Flamand, Raf Cafmeyer en de rest van het gezelschap.

Dit unieke evenement gaat door in de feestzaal te Rumbeke  op zondag 7 december 1980 om 15:00, zondag 14 december 1980 om 15:00 en zondag 21 december 1980 om 17:00.

Kaarten zijn te koop aan 160 Bfr. in chocolatrie Manon, Noordstraat 64 Roeselare - Abonnementen op 22 november 1980 - Algemene verkoop vanaf 23 november 1980.

Foto 2: scène met Mieke Himpe en Robrecht Vanhuyse.
Foto 3: scène uit "Het meisje van Damme".

Inhoud van de operette

Het verhaal speelt zich af op de markt van Damme, kort na de tweede Wereldoorlog.  Ter gelegenheid van een groot feest in de stad, zal de verloving aangekondigd worden van de zoon van de burgemeester met de dochter van de graaf. Beide vaders hebben deze verloving “gearrangeerd” buiten medeweten van hun kinderen. De zoon van de burgemeester is echter verliefd op de dochter van de patron van "Gasthof Uilenspiegel". De liefde is wederkerig, maar hun beide vaders zijn sinds vele jaren aartsvijanden.  De situatie wordt nog complexer wanneer een Spaanse kunstenaar, die in rijmvorm spreekt, in de Uilenspiegel komt logeren…
 
 Bron: http://www.gezinsbondgewestroeselare.be/Documenten/2014/kunst veredelt.pdf

 

 

Object
Foto van Roger Depessemier, de vierde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 1978-2003. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.