Affiche van de Operetteopvoering "Sepp'l" door het toneel- en operettegezelschap "Kunst veredelt", Roeselare, 1980


Objectnummer
KUV20191016_061
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud

We krijgen hier een affiche te zien  die een culturele voorstelling aankondigt. Het operettegezelschap "Kunst Veredelt" kondigt aan dat de operette " Sepp'l" wordt opgevoerd van de hand van componist Emiel Hullebroeck. De regie is in handen van A. Everaert, orkest en koren staan onder de leiding van Jos Lewille en het ballet wordt geleid door mevrouw Korinek en de balletgroep Pirouette.

Dit evenement gaat door in de Feestzaal te Rumbeke. Er zijn drie voorstellingen op zaterdag 23 februari 1980 om 20:00, zondag 2 maart 1980 om 17:00 en zondag 9 maart 1980 om 15:00.

De hoofdrollen worden vertolkt door Mieke Himpe en José d' Autry. Treden verder op: Annemie Lemiengre, Gisèle Roose, Odette Hatse, Erna Hollevoet, Marie Louise Degryze, Freddy Corneillie, Bert Vanhuyse, José Cordier, Jan en eric Himpe en de rest van het gezelschap.

 

Kaarten zijn te koop aan 150 Bfr. bij Eldolux, Ooststraat 134 te Roeselare vanaf 9 februari 1980.

Inhoud van de operette: " Lori, de dochter van boer Heuberger, is achttien jaar oud als we het verhaal binnenstappen. De voorgeschiedenis wordt duidelijk in de loop van het stuk. De moeder van Lori overlijdt kort na de geboorte. Boer Heuberger, die zich geen raad weet met een pasgeboren baby, hertrouwt met Barbel, een echte feeks. Barbel schenkt hem een zoontje, dat echter sterft in de nacht van de geboorte. De ouders zijn radeloos, vooral omdat Barbel vreest dat de erfenis van een rijke oom uit Batavia haar hierdoor dreigt te ontglippen. Diezelfde morgen wordt een pasgeboren meisje te vondeling gelegd op het erf van boer Heuberger. Om alsnog aanspraak te kunnen maken op de erfenis, laten de Heubergers de vondeling doorgaan voor hun pasgeboren zoontje, Sepp’l. Sepp’l en Lori groeien op als broer en zus. Tot op een dag de echte moeder van Sepp’l, barones von Hohenfels, haar kind komt opeisen..."

Object
Foto van Roger Depessemier, de vierde voorzitter van het operettegezelschap "Kunst Veredelt", 1978-2003. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.