• Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het meisje van Damme"  door het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1971
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het meisje van Damme"  door het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1971
Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het meisje van Damme"  door het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1971

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Het meisje van Damme" door het Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1971


Objectnummer
KUV20191016_043
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

 

Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt" in zaal 'De Beurs' te Roeselare en de Gemeentelijke Feestzaal te Rumbeke.

Het betreft de operette "Het meisje van Damme " van de componist Willy Ostyn en de tekstauteur Emiel Ramoudt.

De regie is in handen van Albert Vandoorne, dirigent van het orkest en koren  is Jozef debusschere (van de Koninklijke Opera van Gent)  en de choreografie en het jeugddanstheater Arlequino wordt geleid door Marleen Desimpelaere.

De cast bestaat uit de hoofdrol Jeanine Martony (Koninklijke Opera Gent) aangevuld met:   Jan Himpe,  Mariette Flamand, Willy Van De Walle, Gilbert Veranneman,  Fernand Vilain, Gisèle Roose, Roger Slosse, Roland Aerbeydt, Willy Pattyn,  Machteld Ramoudt, Christiaan Steurbout, Guido Remaut, August Jacobs  en alle andere leden van het gezelschap.

Er is hierbij ook een foto opgenomen uit de voorstelling "Het meisje van Damme" uit 1971.

Dit evenement vindt plaats in zaal "De Beurs" te Roeselare en in de gemeentelijke feestzaal van Rumbeke.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 23 oktober 1971 om 20:00 in Rumbeke  en op zaterdag 30 oktober om 20:00 in Roeselare.                            

Kaarten zijn te koop  aan 80 en 60 Bfr.  vanaf 11 oktober 1971 alle dagen tijdens de kantooruren bij V.T.B. Sint-Michielstraat 7 Roeselare. Ere-steunleden kunnen al kaarten aanschaffen op 9 oktober 1971 tussen 9:00 en 12:00.

 

Inhoud van de operette:

http://www.gezinsbondgewestroeselare.be/Documenten/2014/kunst veredelt.pdf

Het verhaal speelt zich af op de markt van Damme, kort na de tweede Wereldoorlog.  Ter gelegenheid van een groot feest in de stad, zal de verloving aangekondigd worden van de zoon van de burgemeester met de dochter van de graaf. Beide vaders hebben deze verloving “gearrangeerd” buiten medeweten van hun kinderen. De zoon van de burgemeester is echter verliefd op de dochter van de patron van "Gasthof Uilenspiegel". De liefde is wederkerig, maar hun beide vaders zijn sinds vele jaren aartsvijanden.  De situatie wordt nog complexer wanneer een Spaanse kunstenaar, die in rijmvorm spreekt, in de Uilenspiegel komt logeren…
 
  
Deze operette werd gecomponeerd door Willy Ostyn (1913-1993).  De theaterbewerking werd geschreven door Emiel Ramoudt (1924-1988). 


Hierbij ook een foto van een scène uit de opvoering van 1971.

Object
Foto van Jacques De Vliegher, de tweede voorzitter van "Kunst Veredelt", 1953-1972. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.