Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Tsarewitsch"  door het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1966

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Tsarewitsch" door het Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1966


Objectnummer
KUV20191016_036
Objectnaam
affiche
Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt" (laureaat nationale operettewedstrijd 1962) in zaal 'De Beurs' te Roeselare. Het betreft de romantsiche schlageroperette " De Tsarewitsch" van componist Franz Lehar. 

De regie is in handen van Jozef Van Der Straeten (Koninklijke Opera gent), orkest en koren worden geleid door Jozef Debusschere en de balletten worden aangestuurd door Ursula Blazej ( van de opera van Lvow in Polen).

In de hoofdrol  schittert Hilda De Groote  (van de Staatsopera van Wenen),  gesteund door Robert Herreweghe, Mariette Flamand, Willy Van De Walle, Jan Himpe en de rest van het gezelschap.

Dit evenement vindt plaats in de  zaal "De Beurs"  te Roeselare. De voorstellingen  gaan door op zondag 23 oktober 1966  om 14:30 en op zondag 30 oktober 1966 eveneens om 14:30.

Kaarten zijn te koop  vanaf 8 oktober 1966, iedere dag,  bij Willy Van De Walle - Noordstraat 3 - Roeselare 

 

Inhoud van de operette: 

De jonge, angstige en contactschuwe Alexej is verkozen tot troonopvolger van Rusland. Omdat hij op deze manier niet aan een vrouw zal komen, besluit zijn vader het balletmeisje Sonja in te huren om Alexej op het huwelijk voor te bereiden. Sonja weet Alexej ervan te overtuigen het spel mee te spelen om zo de troon niet te verspelen. En dan raken Alexej en Sonja op elkaar verliefd, hetgeen natuurlijk niet de bedoeling was van Alexej's vader.

Maar hoe moet het nu verder?...

 

Bron: https://www.ccdekern.be/nl/event/60829/de-tsarewitsch-van-franz-lehr

Object
Foto van Jacques De Vliegher, de tweede voorzitter van "Kunst Veredelt", 1953-1972. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.