Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Lustige Boer"  door het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1963

Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "De Lustige Boer" door het Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1963


Objectnummer
KUV20191016_033
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

 

Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt" (laureaat nationale operettewedstrijd 1962) in schouwburg 'Patria' te Roeselare. Het betreft de operette " De Lustige Boer" van componist Leo Fall, operette in één voorspel en twee bedrijven. 

De regie is in handen van Willy Van De Walle, orkest en koren worden geleid door Roger Lauwereins en de balletten worden aangestuurd door Christine Vanbesien.

In de hoofdrol schittert Jules de Mulder, van de Koninklijke Opera van Gent, gesteund door Robert Herreweghe, Mariette Flamand, Jan en Eric Himpe en de rest van het gezelschap.

Dit evenement vindt plaats in de  schouwburg "Patria" te Roeselare. De voorstellingen  gaan door op zondag 3 november 1963  om 15:00 en op zondag 10 november 1963  eveneens om 15:00.

Kaarten zijn te koop aan 50, 40, 35 en 25 Bfr. vanaf 20 oktober 1963, iedere dag,  bij Willy Van De Walle - Noordstraat 3 - Roeselare 

 

Inhoud van de operette: 

Zoals hij bij het sterfbed van zijn vrouw beloofde, stuurt Matheus, de oude slaapmutsboer, zijn zoon Stefan naar de universiteit, niettegenstaande de vele offers die hiervoor dienen gebracht te worden. Stefan wordt dokter en komt na deze vele studiejaren naar huis terug. Midden de kermisvreugde komt hij aan en wordt door het hele dorp begroet. Maar lang blijven zal en kan hij niet. Hij gaat immers trouwen met een meisje uit zeer hoge stand, en het huwelijk zal reeds binnen enkele dagen plaats grijpen. Stefan maakt het zijn vader duidelijk dat een boer als hij niet in die kringen past. En Matheus begrijpt: niet alleen dat Stefan voor hem verloren is, maar dat Stefan zich over hem, de arme en eenvoudige boer, schaamt. Toch zal hij zijn jongen bij het afscheid zijn zegen geven? Stefan is, na zijn huwelijk met de adelijke Frederika, professor geworden aan de universiteit, tot grote fierheid van zijn schoonouders. Bij het huldigingfeest krijgt hij het onverwacht bezoek van Lindoberer, zijn peter, die Matheus en Annamirl meegebracht heeft. Stefan schaamt zich over zijn boerenafkomst en verbergt het niet, dat dit bezoek hem hoogst onwelkom is. Zijn oude vader, volkomen verloren in deze voor hem nieuwe wereld, wil zijn leed alleen dragen en verkiest onmiddellijk terug te keren. Ieder huisje heeft immers zijn kruisje, en ook hij zal het zijne nederig dragen? Maar toch zal hij zijn zoon en schoondochter nog in de armen mogen sluiten en Gods zegen over hen afsmeken!

Object
Foto van Jacques De Vliegher, de tweede voorzitter van "Kunst Veredelt", 1953-1972. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.