Affiche van de Toneel- en Operetteopvoering "Masker in blauw" door het Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt", Roeselare, 1958


Objectnummer
KUV20191016_024
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

 

Vervaardiger
Drukkerij Dermaut
Inhoud

Deze affiche annonceert een culturele voorstelling van het  Roeselaars Koninklijk Lyrisch Gezelschap "Kunst Veredelt" in feestzaal 'Patria' te Roeselare. Het betreft de showoperette  " Masker in blauw" van componist Fred Raymond. De regie van deze operette in zes taferelen  is in handen van Armand Everaert.

Dit evenement vindt plaats in de  Feestzaal  "Patria" te Roeselare. De voorstellingen  gaan door op zondag 16 maart 1958 om 15:00, op zondag 23 maart 1958 om 15:00,. en op zondag 30 maart 1958 om 17:30. 

Kaarten zijn te koop aan  50, 40, 35 of 25 Bfr. vanaf 2 maart 1958 gans de dag in café "'t Spaans Bierhuis", Spanjestraat 74 Roeselare of vanaf 9 maart 1958 aan het lokatiebureel van feestzaal "Patria" te Roeselare, elke dag van 18:00 tot 19:00 en de zondag van 11:00 tot 12:00..

Inhoud van de operette: 

Het eerste deel van deze operette speelt zich af in San Remo en het tweede deel aan de oevers van rivier Rio Negro in Argentinië. Het verhaal speelt in de jaren 30.  De schilder Armando Cellini heeft een prijs gewonnen voor zijn schitterend schilderij “Masker in Blauw” Op het schilderij staat een onbekende schone met een masker. Nadat ze ervoor had geposeerd is ze weer vertrokken met het masker en met een ring die ze van Armando heeft gekregen.  Ze belooft dag op dag na een jaar terug te verschijnen bij de schilder. Na een jaar komt een rijke plantages-eigenares – plantages gelegen aan de oevers van de Rio Negro rivier – Evelyne Valera, aan bij Cellini. Ze blijkt de dame met het blauwe masker te zijn. Tegelijkertijd probeert de sinistere Pedro Armando dal Vegas het schilderij te kopen. Cellini weigert. Door een listige streek met de ring doet dal Vargas Evelyne geloven dat Cellini haar belogen heeft. Evelyne gaat bedroefd en ontgoocheld weer naar Argentinië.

In het tweede deel bevinden we ons aan de Rio Negro rivier op de ranch van Evelyne Valera waar ze tracht Armando Cellini te vergeten, maar daar niet in slaagt. De schurk Vegas onderschept een telegram van Cellini waarin hij aankondigt dat hij naar Argentinië komt om Evelyne te ontmoeten. Iedereen komt bij elkaar op de ranch waar het goede zegeviert en Evelyne en Cellini samenkomen !

 

Object
Foto van Jacques De Vliegher, de tweede voorzitter van "Kunst Veredelt", 1953-1972. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.