Affiche van de Operetteopvoering "De Lustige Weduwe" door het  toneel- en operettegezelschap "de Burgerlijke Oorlogsverminkten", Roeselare, 1950

Affiche van de Operetteopvoering "De Lustige Weduwe" door het toneel- en operettegezelschap "de Burgerlijke Oorlogsverminkten", Roeselare, 1950


Objectnummer
KUV20191016_006
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Vervaardiger
Drukkerij Dermaut
Inhoud

Deze affiche maakt promotie voor een culturele voorstelling te Roeselare in 1950:   het toneel- en operettegezelschap "De Burgerlijke Oorlogsverminkten" kondigt aan dat de operette " De Lustige Weduwe", van de hand van de componist Franz  Lehar, wordt opgevoerd. De regie is in handen van A. Everaert, orkest en koren staan onder de leiding van Corneilde Ed. en het ballet wordt geleid door L. Vanlaeken.

Dit evenement gaat door in de schouwburg "Patria" te Roeselare. Er zijn drie voorstellingen op zondag 5 november 1950 om 15:00, zaterdag 11 november 1950 om 15:00 en zondag 12 november 1950 om 19:30.

In de hoofdrollen participeren Belgisch bekendste operetteartiesten: Yola Degruyter (in de titelrol) en Drancis De Paep (Danilo). Verder treden op: A. Everaert (Mirko), R. Uytterhaeghen (Valencienne), J. Roegiest (Flup), J. Himpe (Rossignol), J. Berteloot (Cascade) en de rest van het gezelschap.

De voorstelling wordt aangekondigd met de volgende superlatieven: "prachtige muziek, weelderige kostuums, oogstrelende balletten".

Kaarten kosten 40, 30 of 20 Bfr. vanaf 23 oktober 1950 in Patria (alle dagen van 17:00 tot 19:00 en de zondag en de dinsdag van 10:00 tot 12:00) en heel de dag door in het lokaal café " 't Spaans Bierhuis" Spanjestraat 74 te Roeselare.

Inhoud van de operette: "Deze kaskraker toont een rijke allochtone Parijse gemeenschap in het begin van de vorige eeuw.
Graaf Danilo ontmoet zijn oude liefde Hanna, die ooit arm was, maar nu een niet onaanzienlijk kapitaal bezit na het overlijden van haar echtgenoot, een welstellende bankier.
Danilo is secretaris aan de ambassade van de Balkanstaat Pontevedro. De ambassadeur wil Danilo en Hanna terug bij elkaar brengen omdat Hanna's fortuin anders naar een Parijzenaar zou gaan die
Hanna volop probeert te verleiden met zijn mannelijke charmes. De ambassadeur zou Hanna's geld immers goed kunnen gebruiken voor het economisch wankele Pontevedro!
Dit alles vormt het startschot voor een dolle komedie met tal van verwikkelingen."

Persoon
Kunst Veredelt (beeldt uit)
Object
Foto van Gerard Roose, de eerste voorzitter van het "Tooneelgezelschap De Burgerlijke Oorlogsverminkten", 1930-1953. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.