Toneelfeest toneelgezelschap "de burgerlijke oorlogsverminkten", Beveren, 1930

Toneelfeest toneelgezelschap "de burgerlijke oorlogsverminkten", Beveren, 1930


Objectnummer
KUV20191016_001
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud

Voor een culturele activiteit werd een affiche verspreid: het toneelgezelschap "De Burgerlijke Oorlogsverminkten" organiseerde op 14 december 1930 een toneelfeest in de feestzaal van het gemeentehuis te Beveren (Roeselare) ten voordele van de noodlijdenden van het Verbond der Burgerlijke Oorlogsinvaliden van de gemeente Roeselare en omliggende. Er werden twee toneelstukken opgevoerd: "De Handgranaat" een dramastuk geschreven door J. Ballings en "In de val" een blijspel van Lode Scheltjens.  De leiding lag in de handen van Gérard Vanlerberghe, burgerlijk oorlogsverminkte. Tussen het drama in werden kluchtliederen gezongen Georges Demeyere uit Emelgem (Izegem). De inkom bedroeg 2,5Bfr en de deuren gingen open om 14:30, het gordijn werd geheven om 15:00 stipt.

Persoon
Kunst Veredelt (beeldt uit)
Plaats
Roeselare > Roeselare - Beveren (is vervaardigd in)
Objecten
Bestuur en leden van de toneelvereniging "De Burgerlijke Oorlogsverminkten", 1930, ()
Foto van Gerard Roose, de eerste voorzitter van het "Tooneelgezelschap De Burgerlijke Oorlogsverminkten", 1930-1953. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.