• Algemene Informatie, wasbedrijf Sint-Jan, Staden
Algemene Informatie, wasbedrijf Sint-Jan, Staden
Algemene Informatie, wasbedrijf Sint-Jan, Staden

Algemene Informatie, wasbedrijf Sint-Jan, Staden


Objectnummer
JAN2017_001
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1: de oorspronkelijke gebouwen in de Ieperstraat te Staden, bij de opening in 1949

Foto 2: de huidige zaakvoerders in de tweede generatie Johan en Hilde De Maré-Degandt, poserend met hun dochter Ann De Maré en haar partner Arne Vanoplynus, beiden zelfstandige helpers in het wasbedrijf

Inhoud

Wasbedrijf Sint-Jan in de Ieperstraat 41 te Staden (8840) bestaat bijna 70 jaar.

Doorheen die jaren heeft het zich ontwikkeld tot een modern bedrijf dat bestaat uit een aantal verschillende afdelingen:

  • een wasserij
  • een nieuwkuis
  • een wassalon (wasserette)
  • een strijkservice (vanaf 2005)Naast deze structuur heeft het wasbedrijf ook een heel aantal depots of afhaalpunten geopend in verschillende gemeenten uit de ruime regio, waar klanten hun was en strijk kunnen binnenbrengen en die door het bedrijf wordt opgehaald en afgewerkt weer wordt terug geleverd.

De wasserij richt zich vooral op gepersonaliseerd wasgoed van particuliere klanten en van de industrie. Het gestandaardiseerde wasgoed wordt overgelaten aan grote, super geïndustrialiseerde wasserijen, die zich gespecialiseerd hebben in de verwerking van dit materiaal.

Het wasbedrijf “Sint-Jan” wordt op vandaag geleid door de zaakvoerders van de tweede generatie Johan en Hilde De Maré-Degandt, bijgestaan door hun dochter Ann De Maré en haar partner Arne Vanoplynus, als zelfstandige helpers. Daarnaast werken nog 12 personeelsleden mee, met een equivalent van 9 voltijdse betrekkingen, om het bedrijf de nodige uitstraling te geven.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Eerste generatie Gerard Degandt en Irene Decoene, wasbedrijf Sint-Jan, Staden ()
Tweede generatie: Johan De Maré en Hilde Degandt, wasbedrijf Sint-Jan, Staden ()
Derde generatie Ann De Maré en Arne Vanoplynus, wasbedrijf Sint-Jan, Staden ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.