• Eerste generatie, Elektro Messeyne, Gits
Eerste generatie, Elektro Messeyne, Gits
Eerste generatie, Elektro Messeyne, Gits
Eerste generatie, Elektro Messeyne, Gits

Eerste generatie, Elektro Messeyne, Gits


Objectnummer
MES2017_002
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Op de eerste foto zie je Roger Messeyne aan de huidige toonbank. De tweede foto toont het oorspronkelijke plaatje van de Elektro winkel. Op de derde foto zie je het vooraanzicht van de winkel zoals het nu is.

Inhoud

De winkel startte in 1961 met grootvader Roger Messeyne in de Onledestraat. Dit is de straat schuin achter de huidige locatie. Dat was eigenlijk een zeer kleine zaak, niet groter dan een kamertje. De nadruk lag hier dan ook meer op het uitvoeren van alle mogelijke elektro-installaties en herstellingen bij de mensen thuis. Roger Messeyne en Jeannette Hanne kregen 2 zonen: Patrick en Geert. In 1967 lieten Roger Messeyne en Jeannette Hanne een groter pand optrekken op de huidige locatie, de Koolskampstraat 53, waar ook hun ouderlijk huis te vinden is. Het pand bestaat uit 2 plaatsen naast elkaar en in de voorste plaats werd de winkel gemaakt. Roger heeft die etalage helemaal zelf in elkaar gestoken tot het leggen van de elektrische buizen toe. In de etalage stonden er in de eerste jaren volgende zaken: een tv, een paar wasmachines, strijkijzers en mixers. De voordeur van het woonhuis ligt tot op heden nog steeds in de Onledestraat. En de deur van de winkel is de Koolkampstraat.  

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Algemene informatie, Elektro Messeyne, Gits ()
Tweede en derde generatie, Elektro Messeyne, Gits ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.