Algemene informatie, kledingzaak Miatex, Moorslede
Algemene informatie, kledingzaak Miatex, Moorslede

Algemene informatie, kledingzaak Miatex, Moorslede


Objectnummer
MIA2016_001
Trefwoorden
Horeca, Mondelinge geschiedenis
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1: etalage na de verbouwingen van 1998 toen het nabijgelegen huis in de winkel werd geïntegreerd

Foto 2: krantenartikel ter gelegenheid van de overname van Miatex door Friedl Verlinde

 

 

Inhoud

De kledingwinkel “Miatex” te Moorslede oefent haar activiteiten onafgebroken uit sinds 1923 tot op heden. Ze baten nog steeds op hetzelfde adres hun winkel uit: Roeselaarsestraat 85 te Moorslede. Alleen was het zo dat in de eerste twee generaties één huis werd gebruikt en dat tijdens  de derde generatie een grote verbouwing werd gerealiseerd waarbij een aanpalend huis werd meegenomen in de winkel. Hierdoor werd de etalage in één klap in omvang verdubbeld.

Het gaat hier dus actueel over een kledingzaak in geklede en sportieve kledij voor dames, heren en jongeren (vanaf de maatjes  34/36). Er worden geen kledingstukken meer geproduceerd in de winkel, we spreken van een echte confectiewinkel: aan- en verkoop van kledij. Wel is er bij de winkel nog een naaiatelier aanwezig waar de kledingstukken worden aangepast aan de wensen en noden van de klanten (zowel qua lengte, breedte … ).

Zaakvoerder is Friedl Verlinde, ze nam begin 2016 de zaak over van haar ouders Eddy Verlinde-Christine Decaestecker, die haar nog bijstaan in de zaak als zelfstandige helpers. Daarnaast werken nog twee verkoopsters-naaisters mee in de winkel.

Objecten
Tweede generatie: Michel Verlinde en Agnes Misplon, kledingzaak Miatex, Moorslede ()
Derde generatie: Eddy Verlinde en Christine Decaesstecker, Kledingzaak Miatex, Moorslede ()
Vierde generatie: Friedl Verlinde, Kledingzaak Miatex, Moorslede ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.