• Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage
Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage
Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage
Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage
Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage
Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage
Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage

Algemene Informatie, Slagerij-traiteur Soenen, Hooglede-Sleihage


Objectnummer
SOE2016_001
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1: Slagerij Soenen Hooglede (Sleihage): 3 generaties Omer en Madeleine - Etienne en Rika - Kristof en Tinneke (foto 1998)

Foto 2,3,4 en 5: Slagerij Soenen Hooglede (Sleihage):  actuele situatie winkel – buitenzicht + binnenzicht

Foto 6: Slagerij Soenen Hooglede (Sleihage):  3 generaties Omer - Etienne – Kristof

(Bemerk de verschillende werkjassen, aangepast aan de generatie)

 

Inhoud

De moderne en fraai uitgeruste winkel van slagerij-traiteur “Soenen” is gelegen op een druk kruispunt van invalswegen te Hooglede (Sleihage). Die invalswegen geven  verbinding met Oostnieuwkerke, Westrozebeke, Staden, Hooglede en Roeselare. Door deze bijzondere ligging krijgt de winkel dus ook heel veel cliënteel over de vloer van buiten de gemeente. Op die manier probeert deze zaak al bijna 70 jaar ten dienste te staan van het cliënteel met kwaliteitsvlees en huisbereide producten.

De winkel is op dit ogenblik aan zijn derde generatie zaakvoerders toe. Kristof Soenen en Tinneke Desloovere zijn de enthousiaste uitbaters van deze slagerij-traiteurzaak. Ze worden daarin bijgestaan door de ouders van Kristof (Etienne Soenen en Rika Bol) en nog een drietal gemotiveerde medewerkers, naar een equivalent van twee fulltimes. Op zaterdag vullen jobstudenten in de winkel en de werkplaats het personeelsbestand aan.

Deze slagerij-traiteurzaak heeft een grote keuze aan vers vlees en bereide gerechten. Daarnaast beschikken ze ook over een kaasafdeling en verkopen ze tevens belegde broodjes. De specialiteit op maandag zijn de “vette darmen”, waarvoor de klanten van heinde en ver naar Sleihage afzakken. Naast de slagerij is er ook een traiteurafdeling, maar enkel voor afhaling. Er worden géén traiteurdiensten aan huis geleverd.         

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
De eerste generatie: Omer Soenen, Slagerij Soenen, Hooglede ()
De tweede generatie: Etienne Soenen, Slagerij Soenen, Hooglede ()
De derde generatie: Kristof Soenen, Slagerij Soenen, Hooglede ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.