Algemene geschiedenis, firma Handsaeme, Izegem
Algemene geschiedenis, firma Handsaeme, Izegem

Algemene geschiedenis, firma Handsaeme, Izegem


Objectnummer
HAN2016_001
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject
rond generatiebedrijven.

Foto 1 : Vooraanzicht bedrijfsgebouwen Firma Handsaeme Machinery Izegem

Foto 2: Zijgevel bedrijfsgebouwen Firma Handsaeme Machinery Izegem

 

Inhoud

Dit familiebedrijf werd in het jaar 1935 opgericht door Gaston Handsaeme (eerste generatie) in de Krekelstraat te Izegem (de ouders van Gaston waren afkomstig uit Kuurne maar waren naar Izegem verhuisd). Het bedrijf heette toen “Werkhuizen Handsaeme” en ontwierp en produceerde vooral machines voor de borstel- en schoenindustrie.

In het jaar 1963 komt zoon Roland Handsaeme (tweede generatie), na zijn studies (A2 en A1 pneumatica en elektriciteit) en legerdienst, ook in het bedrijf werken. In het jaar 1973 is het bedrijf verhuisd naar het bedrijvenpark in de Abelestraat 102 te Izegem. Het accent was ondertussen verlegd naar ontwerp en productie van machines voor de textielsector. In de jaren 1970/90 was het bedrijf ook actief in de productie van kermisattracties.

In de jaren 1990 trad Olivier Handsaeme (derde generatie)  in het bedrijf aan. De nieuwe bedrijfsgebouwen werden in het jaar 2000 feestelijk geopend.  Vandaag bouwt het bedrijf  automatische afwerkingmachines voor de tapijtindustrie, high tech productielijnen voor ultralichtgewicht sandwich panelen, automatische machines voor de houtsector en creatief maatwerk voor verschillende andere industrietakken.

Objecten
Gaston Handsaeme, eerste generatie Handsaeme Machinery, Izegem ()
Roland Handsaeme, tweede generatie Handsaeme Machinery, Izegem. ()
Olivier Handsaeme, derde generatie Handsaeme Machinery, Izegem. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.