Algemene Informatie, Slagerij 't Worstje Izegem
Algemene Informatie, Slagerij 't Worstje Izegem

Algemene Informatie, Slagerij 't Worstje Izegem


Objectnummer
WOR2016_005
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1 en 2: Slagerij 't Worstje Izegem, publiciteit, visitekaartje

Inhoud

Het is een beenhouwerij in de vierde generatie die gerund wordt door Koen Lefevere (zijn vrouw An Vantieghem werkt mee in het weekend) en zijn ouders Roger en Ingrid Lefevere-Margot, die meehelpen in de zaak als zelfstandige helpers. Daarnaast kunnen ze nog beroep doen op een aantal occasionele helpers, vooral voor de traiteurdiensten op locatie die ze ook aanbieden.

Deze beenhouwerij biedt in eerste instantie een ruim assortiment vers vlees aan en een 38 soorten zelf bereide charcuterie, de verschillende slaatjes en allerlei soorten  hamburgers niet meegerekend. Daarnaast is er ook een aanbod van kazen. Binnen de winkel is er ook keuze uit een hele waaier traiteurbereidingen. Maar ook bij de klanten, op locatie, is er mogelijkheid om van hun traiteurdiensten gebruik te maken.

Bij het afnemen van het interview konden we de winkel niet in werking zien omdat een paar dagen ervoor een auto de winkel was binnengereden. Het bedrijf lag dus stil en arbeiders waren bezig om de winkel weer de nodige uitstraling te bezorgen. Wel konden we de grote werkplaats (volledig in inox) bezoeken. Een tweetal weken later zijn we teruggeweest om foto’s van het bedrijf in werking te maken.

Objecten
Algemene geschiedenis, eerste generatie: Jozef Lefevere, Slagerij 't Worstje Izegem ()
Algemene geschiedenis, Tweede generatie: Edgard Lefevere, Slagerij 't Worstje Izegem ()
Algemene geschiedenis, Derde generatie: Roger Lefevere, Slagerij 't Worstje Izegem ()
Algemene geschiedenis, Vierde generatie: Koen Lefevere, Slagerij 't Worstje Izegem, ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.