• Activiteiten, Bossu Decor, Hooglede
Activiteiten, Bossu Decor, Hooglede
Activiteiten, Bossu Decor, Hooglede
Activiteiten, Bossu Decor, Hooglede

Activiteiten, Bossu Decor, Hooglede


Objectnummer
BOS2016_002
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1: Een foto van het huis in de Hogestraat 83.

Foto 2: Een oude luchtfoto van de huidige locatie (genomen in de jaren '70)

Foto 3: Een nieuwe luchtfoto van de huidige locatie (genomen in de 2013)

Inhoud

De betovergrootvader van Nic Bossu had enkel een schildersbedrijf die lag waar het ouderlijk huis was, op slechts een 100-tal meter van de huidige locatie in de Hogestraat. Pas veel later verhuisde het naar de locatie vlak voor de markt in Hooglede en vanaf toen kwam de winkel erbij met etalage.

Oorspronkelijk voerden de Bossu’s enkel schilderwerken uit in de gemeente Hooglede. Heel af en toe gebeurde het eens dat men wat verder moest, bv. Tielt. Dat was toen nog met paard en kar in de jaren 1800, vandaar dat alles zoveel mogelijk plaatselijk werd gehouden.

De hoofdactiviteit van Bossu Decor zijn nog steeds schilderwerken maar met de verhuis werden er door de vierde generatie ook schoolgerief en decoratieartikelen verkocht. Vanaf het moment dat Nic de zaak overnam werden de schoolartikelen uit het assortiment gehaald en werd ook de focus gelegd op het aanbieden van een totaalpakket voor interieur.
Tegenwoordig is Bossu Decor gespecialiseerd in bed, -bad, -en tafellinnen, alles van raamdecoratie en decoratieartikelen. Ze maken vaak zaken op maat en hebben nu ook heel wat klanten buiten de regio van Hooglede, zelfs tot in Saint-Tropez en Duitsland.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Algemene geschiedenis, Bossu Decor, Hooglede ()
Het bedrijf, Bossu Decor, Hooglede ()
Boekje opleidingschool Jeremie Bossu, Bossu Decor, Hooglede ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.