• Het familiebedrijf, Firma Alphatech, Izegem
Het familiebedrijf, Firma Alphatech, Izegem
Het familiebedrijf, Firma Alphatech, Izegem

Het familiebedrijf, Firma Alphatech, Izegem


Objectnummer
ALP2016_003
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven. Op de twee foto's zie je de zaakvoerder bij twee oude machines van vroeger.

Inhoud

Momenteel werken ze bij Alphatech met 15 personeelsleden, binnenkort wordt er nog een extra vertegenwoordiger aangeworven. Personeelsleden krijgen bij Alphatech alle mogelijkheden om te doen wat ze willen. Iedereen is dus vrij zichzelf te ontwikkelen en wordt daarin ondersteund. Er werken 2 personeelsleden in de administratie en daarnaast heb je nog ingenieurs en tekenaars. Er werken bovendien ook twee Franstaligen in de zaak, aangezien gespecialiseerd personeel vinden in West-Vlaanderen niet altijd zo simpel is en er dus ook over de grenzen wordt gekeken. Er wordt ook steeds minstens 5 jaar ervaring gevraagd. De echtgenote van Pieter Vandersteene werkt niet mee in de zaak, aangezien hij werk en privé gescheiden wil houden, iets wat zijn vader indertijd minder deed.

Het grote voordeel van een familiebedrijf is volgens Pieter het feit dat er een familiale sfeer heerst tussen alle personeelsleden. De meeste personeelsleden kennen elkaar erg goed.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Geschiedenis, Firma Alphatech, Izegem ()
Activiteiten, Firma Alphatech, Izegem ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.