• Geschiedenis, Firma Alphatech, Izegem
Geschiedenis, Firma Alphatech, Izegem
Geschiedenis, Firma Alphatech, Izegem

Geschiedenis, Firma Alphatech, Izegem


Objectnummer
ALP2016_001
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven

Foto 1: het logo van alpatech

Foto 2: de zaakvoerder Pieter Vandersteene, derde generatie

Inhoud

VDS (Vandersteene) concepts group of Alpatech werd opgestart in 1965 door de grootvader en peter van Pieter, Eugène Vandersteene. Het eerste jaar was het bedrijf gevestigd in de garage van de ouderlijke woonst waar Eugène een aantal kleine machines had geïnstalleerd om vijloperaties te doen. Na een groot jaar werd er beslist te gaan bouwen in de Diksmuidesteenweg te Sleihage: het werd een huis met een aanpalend bedrijfsgebouw . De vader van Pieter, Eric, nam het bedrijf over in 1987. Stichter Eugène zelf bleef werken in het bedrijf tot 1992 à 1993. In 1997 werd er besloten te verhuizen naar de Prins Albertlaan 65 te Izegem, de vestiging waar Alphatech nu ook nog zit. Pieter Vandersteene kwam in het bedrijf toen hij 18 jaar was. Zijn zus werkt niet in het bedrijf. Pieter heeft als het ware het ijzer in zijn bloed en was al van kleinsaf geboeid door het bedrijf.

De naam Alphatech bestaat uit twee delen: alpha en tech. Alfa is de eerste hoek van de driehoeksmeetkunde, een berekenmethode waar het bedrijf constant mee bezig is, vandaar ook de naamgeving. Het logo van Alphatech is gebaseerd op dat van de Sony reflexcamera, het merk waar Pieter Vandersteene een grote fan van is.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Activiteiten, Firma Alphatech, Izegem ()
Het familiebedrijf, Firma Alphatech, Izegem ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.