Algemene geschiedenis bakkerij Willaert, Beveren
Algemene geschiedenis bakkerij Willaert, Beveren
Algemene geschiedenis bakkerij Willaert, Beveren

Algemene geschiedenis bakkerij Willaert, Beveren


Objectnummer
WIL2016_001
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1: De derde en tweede generatie: Steven Willaert en zijn vrouw Nancy + Eric Willaert en zijn vrouw Rita.

Foto 2: Maurits Willaert met paard en koets op broodronde

Foto 3: Met de triporteur op broodronde

Inhoud

Maurice Willaert begon tijdens de oorlog als bakkershulp bij Albrik De Backer in Beveren en werd vanaf 15 februari 1945  zelfstandig bakker in de ouderlijke woonst, later bijgestaan door zijn echtgenote Maria. Oorspronkelijk werd het brood met een stevige fiets en ditto mand; later met een triporteur en vanaf 1947 met paard en koets. In die tijd werden slechts 3 soorten brood gebakken nl wit, bruin en volkoren.

In 1976 heeft Maurice een nieuwe bakkerij laten bouwen voor zijn zoon Eric in het centrum , in de Beversesteenweg 459. Hier is Eric samen met zijn zus gestart als banketbakker. Later heeft Eric samen met zijn echtgenote Rita de bakkerij uitgebouwd met een groot assortiment patisserie.

De derde generatie met Steven en zijn echtgenote Nancy hebben vanaf juli 2000 het roer in handen genomen , maar ontvangen heden nog steeds de morele steun van hun gepensioneerde vader Eric  en zijn vrouw Rita Algoet.

Vader Maurice heeft tot zijn 75 jaar meegewerkt in de bakkerij. Bakker Steven denkt niet dat er nog een vierde generatie zal komen via zijn eigen kinderen of iemand anders van de familie.

Plaats
Roeselare > Roeselare - Beveren (is vervaardigd in)
Objecten
Activiteiten, Bakkerij Willaert, Beveren ()
De winkel, Bakkerij Willaert, Beveren ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.