Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.
Op de eerste foto zie je zeugenhouderij. Dan zeugen de varkens hun biggetjes tot ze circa 1 maand oud zijn. Daarna verhuizen deze biggetjes. Op de tweede foto zie je de plaats waar de zeugen liggen als ze drachtig zijn. De derde foto toont de vleesvarkensstal. Nadat de biggetjes voor een eerste maal verhuisd zijn, verhuizen ze hierna nog een keer naar de vleesvarkensstal. Deze foto toont twee à drie maand oude biggen. In het bedrijf worden twee types varkens gekweekt: het Belgische Landras (BL) en de Pietrain.
Klein Gistelgoed bleef een klassiek landbouwbedrijf tot eind de jaren '70, begin de jaren '80, toen de keuze rond specialisatie zich opdrong. Er was keuze tussen akkoordbouw, tuinbouw, groententeelt, melkveehouderij en varkenshouderij. Voor de akkerbouw was de omvang van het bedrijf niet groot genoeg. Er werd ook niet voor groententeelt gekozen, wegens de zware fysieke arbeid. Ook voor melkveehouderij bleek er een oppervlaktetekort, dus werd er gekozen voor de varkenshouderij.