• Gerard Leenknecht, firma Deleclean, Izegem
Gerard Leenknecht, firma Deleclean, Izegem
Gerard Leenknecht, firma Deleclean, Izegem

Gerard Leenknecht, firma Deleclean, Izegem


Objectnummer
DEL2016_005
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

De foto's tonen de stichter Gerard Leenknecht met zijn vrouw Rachel Leenknecht en de twee zonen die de zaak verderzetten, Walter en Raphael. 

Inhoud

Op de eerste foto zien we de stichter Gerard Leenknecht van het bedrijf "Mandelvoeders" te Kachtem-Izegem.

In zijn jonge jaren ging Gerard met een dorsmachine rond bij de boeren. En in de zomer, dorst hebbende, heeft hij gedronken uit een beek die besmet was met de tyfusbacterie. Hij is toen heel erg ziek geworden, werd zelfs drie maal "berecht", maar is er weer doorgekomen, spijtig genoeg met een amputatie van een been. Dat zal ook wel de belangrijkste reden geweest zijn dat hij gestart is met het malen van graan en produceren van veevoeders: uit angst dat hij het zware landbouwbedrijf niet verder had kunnen uitbouwen. Hij trouwde met Rachel Tanghe, die ook uit uit landbouwersmiddens afkomstig was. De familie betuigt bijzonder veel respect aan Rachel die consequent haar liefde heeft doorgezet en gehuwd is met een gehandicapte man. Gerard verloor zijn vrouw redelijk vroeg, ze stierf al op 53-jarige leeftijd.

Op de tweede foto krijgen we een overzicht van de twee generaties: Bovenaan Gerard Leenknecht en Rachel Tanghe met hun drie kinderen: Raphaël (Raf) ook nog schepen geweest te Izegem; de zus die nooit tot het bedrijf is toegetreden (maar die wel voor haar vader heeft gezorgd tot Walter en Rosa in het ouderlijk huis kwamen wonen); Walter (de vader van de huidige zaakvoerder Geert Leenknecht).

 

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Algemene geschiedenis, firma Deleclean, Izegem ()
Activiteiten, firma Deleclean, Izegem ()
Oude logo's firma Deleclean, Izegem ()
Publiciteit, firma Deleclean, Izegem ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.