• Activiteiten, firma Deleclean, Izegem
Activiteiten, firma Deleclean, Izegem
Activiteiten, firma Deleclean, Izegem
Activiteiten, firma Deleclean, Izegem
Activiteiten, firma Deleclean, Izegem

Activiteiten, firma Deleclean, Izegem


Objectnummer
DEL2016_002
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

De eerste foto werd genomen in 1955 te Kortrijk met een nieuwe aangekochte vrachtwagen.

Op de tweede foto zie je de stichter Gerard Leenknecht met zijn zoon Walter.

De derde foto toont  Walter en Geert Leenknecht, toen zij in 1990 een nieuwe vrachtwagen aankochten voor bulkvervoer.

Op de laatste foto poseert  Walter bij de stationaire motor waarmee ze zelf de elektriciteit konden produceren om het bedrijf te voorzien.

Inhoud

Voor Deleclean er was, legde "Mandelvoerders" zich vanaf 1935 toe op het malen van graan voor de boeren uit het omliggende. Ook de bakkers uit de omgeving kwamen bij hen hun bloem halen. Aanvankelijk werden de granen gemalen met een molensteen, de verschillende granen werden dan gemengd met een schop. Enige tijd later werd er een elektrische hamermolen en menger geïnstalleerd. In 1952 werd er een korrelmachine aangekocht om de concurrentie met grote veevoederbedrijven aan te kunnen (korrels werden toen heel populair voor het rundvee). De jaren 1950 waren bijzonder succesvol en het veevoederbedrijf had zelfs een viertal zelfstandige verkopers in dienst in Moorslede, Zonnebeke, Zuidschote en Noordschote. In 1972 is er dan een nieuw magazijn bijgebouwd om zich volledig te richten op de productie van gemengde veevoeders (geen maalderij voor bloem meer) met een volledige automatische installatie.

In 1997 werd naast Mandelvoerders een nieuwe firma "Deleclean" opgericht. Ze zijn actief als professionele bestrijders van ongedierte en insecten en gaan zes maal per jaar ter plaatse bij hun klanten voor de ongediertebestrijding (dit volgens de voorwaarden van het Federaal Agentschap Voedsel Veiligheid - FAVV). Deleclean werkt voornamelijk voor gewone kmo’s (bakkers, slagers, restaurants,…) en voor de industrie. Daarnaast doen ze ook nog de jaarlijkse siloreiniging bij bakkers. Ze beperken zich wel uitsluitend tot België omdat de wetgeving nog niet Europees is afgestemd. 

Op het vlak van ongediertebestrijding zijn er heel wat technologische evoluties geweest. Momenteel werkt Deleclean met gesofisticeerde softwarepakketten waardoor de klanten al een kwartier na het vertrek van de technieker een gedetailleerd verslag krijgen, en zo probeert de firma vooral te excelleren in service. Op die manier hebben ze een heel goed contact met hun klanten. Deleclean is van plan verder te specialiseren in service via het driepuntensysteem: klant-bureau-technieker. Bij Deleclean is de klant alvast geen nummer!

 

Objecten
Algemene geschiedenis, firma Deleclean, Izegem ()
Oude logo's firma Deleclean, Izegem ()
Publiciteit, firma Deleclean, Izegem ()
Gerard Leenknecht, firma Deleclean, Izegem ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.