• Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem
Activiteiten, firma Gasquet, Izegem

Activiteiten, firma Gasquet, Izegem


Objectnummer
GAS2016_002
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Op de foto's zie je de huidige toonzaal in de Ambachtenstraat 28 te Izegem met heel wat hedendaagse modellen van brandkasten van klein tot groot, met allerlei vormen van beveiliging en toegangscontrole.Ook wapenkasten behoren tot het assortiment. Verder worden nog enkele moderne computergestuurde freesmachines weergegeven voor het aanmaken van sleutels. Een geheel van beveiligde afdekplaten voor sloten behoort tevens tot het assortiment.

Inhoud

De hoofdactiviteiten van de firma Gasquet bestaan enerzijds uit de verkoop van brandkasten en mechanische beveiliging en toegangscontrole, en anderzijds uit het installeren van sanitair en centrale verwarming. Een derde, niet onbelangrijk, luik is een gespecialiseerde slotenmakerij.

Met de komst van het internet en het digitale tijdperk is er voor het bedrijf ook heel wat veranderd. Beveilingssystemen zijn nu een booming sector, en zo specialiseert het bedrijf zich op vandaag op toegangscontrole (bv.: in een groot bedrijf, wie mag welke deuren kunnen openen?). Ook op gebied van de brandkasten hebben de intelligente sloten hun intrede gedaan. Op het vlak van het sanitair en de centrale verwarming werkt men nu met veel lichtere materialen (kunststofbuizen) dan vroeger, waardoor er veel minder handwerk is dan vroeger met die loden buizen en zo.

Momenteel is de firma ook bezig met het uitwerken van een online shop. Het bedrijf staat dus zeker niet stil op vlak van de moderne technologie.

In de toekomst zal het bedrijf wellicht keuzes moeten maken op het vlak van sanitair en centrale verwarming: ofwel kiezen voor de installatie ofwel kiezen voor het onderhoud. Wellicht zal dat de installatie worden aangezien producenten steeds meer het onderhoud naar zich toe trekken.Ook op het vlak van warmtepompen en hernieuwbare energie zal het bedrijf zich verder moeten specialiseren. Men denkt ook te moeten evolueren naar een samenwerking met onderaannemers die dan het segment elektriciteitswerken en domotica voor de firma Gasquet gaan uitwerken. Brandkasten kunnen ook gelinkt worden aan alarminstallaties, maar daarvoor moet je gecertificeerd zijn om die te mogen plaatsen. Op dat vlak werkt de firma dan ook samen met een onderaannemer zodat ze ook dat segment aan hun klanten kunnen aanbieden.

Dit alles toont aan dat de firma Gasquet zich steeds wil blijven vernieuwen en heruitvinden, en dit in een tijdperk waarin het voor familiebedrijven niet altijd even makkelijk is.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer
Objecten
Algemene geschiedenis, firma Gasquet, Izegem ()
Authentieke brandkasten, firma Gasquet, Izegem ()
Oude en hedendaagse publiciteit, firma Gasquet, Izegem ()
Oude informatiebrochure en prijslijst voorbeeld 1, firma Gasquet, Izegem, 1897 ()
Oude informatiebrochure voorbeeld 2, firma Gasquet, Izegem ()
Oude informatiebrochure Fichet-Bauche brandkasten voorbeeld 1, firma Gasquet, Izegem ()
Oude informatiebrochure Fichet-Bauche brandkasten voorbeeld 2, firma Gasquet, Izegem ()
Oude facturen firma Gasquet, Izegem ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.